Onze LED verlichting specialisten hebben al veel bedrijven geholpen op het gebied van duurzaamheid. Enige tijd geleden waren we bij een autobedrijf, voor LED verlichting in Utrecht. Audi Muntstad, te Landzigt 8, heeft ons gevraagd voor verduurzaming en verbetering van de lichtopbrengst. Zo hebben we onder andere de downlights in de showroom vervangen voor LED downlights CRI90+ en in de werkplaats zijn LED Line re-fix armaturen toegepast in de bestaande lichtlijnen. Een mooi project met een prachtig resultaat. We hebben een energiebesparing gerealiseerd van maar liefst 59.980 kWh per jaar (67%). Dit heeft geresulteerd in een ROI van 1.7 jaar.

Voor de automotive branche zijn in het algemeen verschillende zaken van belang. Denk hierbij aan

  • Lichtopbrengst en helderheid
  • Kleurtemperatuur
  • Kleurweergave-index (CRI)

Een autoshowroom stelt echter weer andere eisen dan een werkplaats. Hier wordt bij het verlichtingsontwerp vanzelfsprekend rekening mee gehouden. We hebben voor dit project LED verlichting te Utrecht natuurlijk gekozen voor kwalitatieve verlichtingsarmaturen en -systemen met een hoog energierendement en een laag verbruik. Dit helpt aanzienlijk als het gaat om verduurzaming en verminderen van energiekosten op de lange termijn.

Over Muntstad te Utrecht

Muntstad heeft momenteel negen vestigingen verspreid over de regio Utrecht. Van showroom tot werkplaats; Mundstad heeft het in huis. Met merken als Volkswagen, Audi, Škoda en SEAT heeft Muntstad Utrecht ook nog eens het High Performance dealerschap voor Audi Sport verworven.

Wilt u graag weten welke producten er zijn toegepast in dit project?

Vraag de datasheet aan

De projecteigenschappen

  • 59.980 kWhStroomverbruik per jaar
  • 67%Besparing
  • 1.7 jaarInvestering terug
Bereken uw besparing Maak een vrijblijvende afspraak