Efficiënte schoolverlichting voor optimale resultaten

Een goed verlichte leeromgeving in scholen en universiteiten is van essentieel belang. Maak je nog gebruik van TL in jouw schoolgebouw? Dan is een overstap naar LED een duurzame en energiebesparende keuze. Maak je al (deels) gebruik van LED. Wellicht is het mogelijk om nog extra te besparen door te kiezen voor professionele LED armaturen of slimme verlichting en sensoren. Efficiënte schoolverlichting creëert immers een optimale leeromgeving en bevordert de concentratie en productiviteit van zowel kinderen, studenten als docenten. Schoolverlichting is echter meer dan enkel het verlichten van klaslokalen. Ook gangen, aula, toiletten, terreinverlichting en noodverlichting valt onder LED verlichting voor scholen. Daarom maken wij graag een lichtplan op maat voor je.

schoolverlichting

Ik wil betere lichtkwaliteit op school

Geen probleem. Wij maken een lichtplan op maat.
Meer informatie
led management

Ik wil extra besparen op stroom

Dat is vast en zeker mogelijk. Een besparingscalculatie geeft inzicht
Meer informatie

Wij werken graag met je samen

Fase 1

Kennismaken & adviesgesprek

Wij horen graag jouw wensen en geven specialistisch advies. Ons aanbod is groot, maatwerk geen probleem.

Fase 2

Offerte, met lichtplan op maat

Een offerte, desgewenst met lichtplan ontvang je geheel vrijblijvend. Evenals een besparingscalculatie op stroom.

Fase 3

LED installatie en montage

Wil je zelf de LED verlichting monteren of kunnen we je ontzorgen? Ook na de installatie staan we voor je klaar.

Meer over de werkwijze

LED verlichting school, top 3 producten

LED panel Roma 60×60

Bandraster Cube wit

Louvre white 60×60

Er is zoveel mogelijk met LED verlichting scholen

Als het gaat om LED verlichting voor scholen zijn de mogelijheden enorm! En als je kiest voor LED in jouw schoolgebouw, dan wil je dit in 1x goed doen. Het allerbeste voor de kinderen, studenten en het team. Daarbij moet het passen bij het interieur, energiebesparend en duurzaam zijn. Wij helpen je graag. Bekijk ook eens de brochure voor schoolverlichting.

Biodynamische schoolverlichting

Deze geavanceerde vorm van kunstmatige verlichting heeft grote invloed op het energieniveau en productiviteit gedurende de dag. ’s Ochtends heeft daglicht een koelere kleurtemperatuur, wat een stimulerend effect heeft en helpt om alertheid en concentratie te bevorderen. Het is een vooruitstrevende technologie die de voordelen van energiezuinige LED-verlichting combineert met het streven naar een gezondere leefomgeving.


Waarom kiezen voor LED verlichting in scholen?

LED verlichting heeft de afgelopen jaren de verlichtingsindustrie getransformeerd en is een uitstekende keuze voor scholen om verschillende redenen. Ten eerste is LED verlichting zeer energiezuinig en kan het aanzienlijk bijdragen aan het verminderen van de energiekosten van een school. Dit betekent dat er meer middelen beschikbaar zijn om in onderwijs en andere belangrijke gebieden te investeren.

Daarnaast gaan LED lampen veel langer mee dan traditionele gloeilampen en TL-buizen, waardoor de onderhoudskosten en de frequentie van het vervangen van lampen worden verminderd. Dit is vooral gunstig in grote onderwijsinstellingen met veel verlichtingspunten.

Bovendien bevatten LED lampen geen schadelijke stoffen zoals kwik, wat betekent dat ze milieuvriendelijker zijn en de CO2-uitstoot verminderen. Scholen kunnen zo bijdragen aan een duurzamere toekomst en een voorbeeld stellen voor hun studenten.

LED verlichting scholen

Waarop te letten bij schoolverlichting?

Bij het kiezen van de juiste schoolverlichting zijn er verschillende aspecten om rekening mee te houden. Allereerst moet de verlichting voldoen aan de normen voor visueel comfort om vermoeidheid van de ogen te voorkomen. Natuurlijk daglicht is ideaal, maar het moet worden aangevuld met kunstmatige verlichting om constante helderheid te waarborgen, ongeacht de weersomstandigheden. Het is ook belangrijk om te kiezen voor verlichtingsarmaturen die geen hinderlijke schittering veroorzaken op het schoolbord of computerschermen. Om geen enkel aspect over het hoofd te zien, maken wij altijd een 3D viualisatie van de ruimte. Dit lichtplan op maat is kosteloos. Hierbij letten wij o.a. op

  • Uniformiteit en gelijkmatige verdeling (UGR - Unified Glare Rating): LED-verlichting moet zorgen voor een gelijkmatige verdeling van het licht in de klaslokalen zonder overmatige verblinding. De UGR-waarde geeft aan hoe comfortabel de verlichting is voor de ogen van de gebruikers. Lagere UGR-waarden duiden op minder verblinding en een betere visuele omgeving. Voor scholen wordt meestal een UGR-waarde van 19 of lager aanbevolen.
  • Kleurweergave-index (CRI - Color Rendering Index): CRI meet hoe goed een lichtbron de ware kleuren van objecten weergeeft in vergelijking met natuurlijk daglicht. Een hoge CRI-waarde, doorgaans boven de 80, betekent dat de kleuren realistisch worden weergegeven, wat vooral belangrijk is in educatieve omgevingen waar visuele helderheid essentieel is voor leren en presteren.
  • Minimale flikkering (Flicker): LED-verlichting moet een minimale flikkering hebben om gezondheidsproblemen, vermoeidheid en verstoring van concentratie te voorkomen. Flikkerende verlichting kan hoofdpijn, oogspanning en andere ongemakken veroorzaken. LED-armaturen met lage flikkering, meestal aangeduid met Flicker Percentage (FP) van minder dan 10%, worden aanbevolen voor scholen.

 

De juiste lichtsterkte in een klaslokaal

De juiste lichtsterkte in een klaslokaal is essentieel om een comfortabele en productieve leeromgeving te creëren. Over het algemeen wordt een lichtniveau van ongeveer 300 tot 500 lux aanbevolen voor klaslokalen. Lux is de eenheid die de lichtsterkte meet op het oppervlak dat wordt verlicht. Het is belangrijk om te zorgen voor een gelijkmatige verdeling van het licht om schaduwen te minimaliseren en vermoeidheid van de ogen te voorkomen.

Sensoren en lichtsturing

Scholen kunnen aanzienlijk besparen op energie- en onderhoudskosten door het implementeren van sensoren en lichtsturingssystemen.Bewegingssensoren kunnen worden geïnstalleerd om de verlichting in klaslokalen automatisch uit te schakelen wanneer er geen aanwezigheid wordt gedetecteerd, zoals tijdens pauzes of na schooltijd. Op dezelfde manier kunnen lichtsensoren worden gebruikt om de intensiteit van de verlichting aan te passen aan het natuurlijke daglichtniveau, waardoor onnodig energieverbruik wordt voorkomen.
Lichtsturingssystemen, zoals dimmers en tijdschakelaars, kunnen ook helpen om het energieverbruik te reguleren. Hiermee kunnen scholen de verlichting aanpassen aan specifieke behoeften, zoals presentaties of audiovisuele activiteiten, waardoor energieverspilling wordt beperkt. Meer weten? Neem contact met ons op!

Tip voor jouw besparing

Wil je direct een indicatie van jouw besparing? Gebruik dan onze bespaarcalculator. Je geeft aan hoeveel lampen je hebt en hoeveel Watt ze ongeveer gebruiken. Vervolgens geef je aan hoe lang de lampen per dag aan staan. De calculator geeft direct een grove inschatting van jouw besparing.

Meer informatie over LED schoolverlichting?

Heb je interesse in LED schoolverlichting? Wil je overstappen van TL naar LED bandraster armaturen, panelen of heb je interesse in maatwerk? Neem dan contact op met onze specialisten. Wij zorgen altijd voor een persoonlijk advies op maat; iedere school is immers anders. Wij zijn gespecialiseerd in LED verlichting op alle fronten en helpen je graag om geld te besparen op jouw energierekening door een mooi, op maat gemaakt lichtplan voor jouw bedrijf aan te bieden. Van adviseren tot ontwerpen, leveren en installeren; LED Design Holland verzorgt het voor je. Om een afspraak te maken kan je contact met ons opnemen. Onze klantenservice is op werkdagen bereikbaar via 076 – 888 3300 en info@leddesignholland.nl. Wij hopen snel van je te horen!

  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.
LED verlichting school