Hoge fabriekshal?
Optimale verlichting!

In een bedrijfs- of fabriekshal is goede verlichting essentieel. Het juiste licht komt de veiligheid en productiviteit van medewerkers ten goede. Vroeger werd vooral gewerkt met TL verlichting. Tl-verlichting trilt en verliest veel energie aan warmte. Tegenwoordig maken steeds meer fabriekshallen de overstap naar LED verlichting. Het is niet alleen vele malen zuiniger ook de kwaliteit van de verlichting is beter. Daarnaast is LED duurzamer en, niet onbelangrijk, een stuk veiliger dan conventionele verlichting.

Bij hoge fabriekshallen is het essentieel om de verlichting ook op de werkvloer optimaal weer te geven. Om de optimale verlichtingssituatie te creëren maken wij altijd een lichtplan op maat. Zo voorkomen we schaduwwerking of ongelijkmatige lichtverdeling. Onze specialisten komen bij u langs voor een professioneel lichtontwerp. Dit wordt softwarematig bepaalt. Wij maken gebruik van Relux en Dialux als het gaat om een plan voor LED verlichting fabriekshallen. Het lichtplan geeft u een 3D visualisatie van de locatie en soort armaturen. Hierin zijn de mogelijkheden eindeloos. Wij werken samen met vele LED fabrikanten en bieden maatwerk. Vanzelfsprekend zijn wij volledig op de hoogte van de Arbo wetgeving en NEN normen als het gaat om werkplekverlichting in fabrieken en fabriekshallen.

Optimale verlichting voor een hoge fabriekshal

Ledverlichting fabriekshal

Ik wil betere lichtkwaliteit in de fabriek

Een gratis lichtplan op maat geeft helderheid!
Meer informatie
led magazijn

Ik wil besparen op verlichting

Maakt u nog gebruik van conventionele verlichting, zoals TL? Een overstap naar LED brengt veel voordelen met zich mee.
Meer informatie

Wij werken graag met u samen

Fase 1

Kennismaken & adviesgesprek

Wij horen graag uw wensen en geven specialistisch advies. Ons aanbod is groot, maatwerk geen probleem.

Fase 2

Offerte, met lichtplan op maat

Een offerte, desgewenst met lichtplan ontvangt u geheel vrijblijvend. Evenals een besparingscalculatie op stroom.

Fase 3

LED installatie en montage

Wilt u zelf de LED verlichting monteren of kunnen we u ontzorgen? Ook na de installatie staan we voor u klaar.

Meer over de werkwijze

Zuinige LED verlichting fabriekshal, top 3 producten

LED High-Bay

LED Line Re-Fix

Atex

LED verlichting voor fabriekshallen

Wilt u besparen op uw huidige fabrieksverlichting? Bent u benieuwd welke armaturen of lichtlijnen geschikt zijn voor uw situatie? Neem dan contact op met een van onze specialisten. U kunt ook onze brochure aanvragen.

LED verlichting voor fabriekshallen

Altijd up-to-date info

Als het gaat om zakelijke LED verlichting is het voor ons als LED specialist van belang altijd op de hoogte te zijn van de laatste ontwikkelingen en trends. Of het nu gaat om innovatie, subsidie of richtlijnen; wij houden alle ins- en outs nauwlettend in de gaten. Heeft u vragen over uw situatie of wilt u meer weten over LED verlichting? U kunt op ons rekenen.


fabrieksverlichting

Veilige Atex-armaturen

Led verlichting is vooral veilige verlichting. Er komt nauwelijks warmte vrij en is niet brandgevoelig. Ook in een fabriekshal waar met zwaar apparatuur werkt of waar veel stof bij vrij komt is LED een goede keuze. Werkt u met explosiegevaarlijke voorwerpen, gassen of producten? Kies dan voor de speciale ATEX-armaturen. ATEX staat voor Atmosphères Explosibles. De ATEX LED verlichting voor fabriekshallen zijn zo ontworpen dat bij kortsluiting geen contact wordt gemaakt met de omgeving. Een ATEX-armatuur is verpakt in waterdicht en explosieveilig materiaal.

Naast ATEX armaturen bieden wij tal van andere veilige, stofvrije en waterdichte oplossingen. Wij werken nauw samen met diverse leveranciers voor industriële LED verlichting. Hierdoor kunnen wij voldoen aan al uw wensen. Vanzelfsprekend werken wij enkel met A-kwaliteit en houden wij de regelgeving nauwlettend in de gaten.

LED verlichting fabriekshal

LED verlichting fabriekshal

LED verlichting fabriekshal

Een overstap van conventionele verlichting naar LED verlichting in de fabriekshal willen veel ondernemers maken. De besparing op energiekosten en onderhoudskosten zijn inmiddels duidelijk. Wilt u direct inschatten wat u kunt besparen bij een overstap? Maak dan gebruik van onze LED-bespaarcalculator. Hierin kunt u aangeven hoeveel lampen u nu (ongeveer) heeft. Vervolgens geeft u aan hoeveel Watt de conventionele lampen verbruiken. Ook vult u in hoelang de lampen per dag branden. De calculator laat geeft direct een schatting van de besparing.

Vanzelfsprekend kunt u ook een vrijblijvende offerte aanvragen. Plan eens een online meet en wij kunnen u een grove kostenindicatie geven. Liever een maatwerk offerte? Onze LED specialist komt graag bij u langs en zal voor u een offerte op maat maken. Ook de besparings-en subsidie mogelijkheden zullen besproken worden.

In een fabriekshal waar veel stof aanwezig is, is het belangrijk om LED-verlichting te kiezen die geschikt is voor dergelijke omstandigheden. Hier zijn enkele aanbevelingen voor LED-verlichting in een stoffige omgeving:
 1. IP-classificatie: Let op de IP-classificatie (Ingress Protection) van de LED-armaturen. Een hogere IP-classificatie, zoals IP65 of IP67, geeft aan dat de armaturen beter beschermd zijn tegen stof en vocht. Dit betekent dat ze minder gevoelig zijn voor de impact van stofdeeltjes en minder kans hebben op schade of prestatieverlies.
 2. Gesloten armaturen: Kies voor LED-armaturen met een gesloten constructie. Deze armaturen hebben een volledig afgedichte behuizing, waardoor stof minder gemakkelijk in de armatuur kan doordringen. Dit helpt om de prestaties en levensduur van de LED's te behouden en vermindert de behoefte aan regelmatig onderhoud en reiniging.
 3. Stofbestendige lenzen: Controleer of de LED-armaturen zijn uitgerust met stofbestendige lenzen of afschermingen. Deze lenzen helpen om te voorkomen dat stof zich ophoopt op de LED's en de lichtopbrengst vermindert.
 4. Trilling bestendigheid: Overweeg LED-armaturen die specifiek zijn ontworpen om bestand te zijn tegen trillingen. In een fabrieksomgeving kunnen trillingen van machines en apparatuur ervoor zorgen dat lampen losraken of beschadigd raken. Trilling bestendige armaturen zorgen voor een betrouwbare en duurzame verlichtingsoplossing.
 5. Eenvoudig reinigbaar: Kies LED-armaturen die gemakkelijk kunnen worden gereinigd. Gladde oppervlakken en materialen die bestand zijn tegen schoonmaakmiddelen maken het gemakkelijker om stof en vuil te verwijderen en de verlichting in optimale staat te houden.
 6. Onderhoudsvrij: Zoek naar LED-verlichting met een lange levensduur en minimaal onderhoud. LED's hebben doorgaans een langere levensduur dan traditionele verlichting, waardoor ze minder vaak hoeven te worden vervangen. Dit vermindert de behoefte aan onderhoudswerkzaamheden in een stoffige omgeving.
Het is ook belangrijk om regelmatig onderhoud uit te voeren, zoals het schoonmaken van de armaturen en het verwijderen van stofophopingen. Dit helpt om de prestaties van de verlichting te behouden en de veiligheid te waarborgen. Onze verlichtingsspecialist kan u van dienst zijn om de beste LED-verlichtingsoplossing te bepalen op basis van de specifieke omstandigheden en vereisten van uw fabriekshal.

LED-verlichting kan een belangrijke rol spelen bij het verduurzamen van een fabriekshal. Hier zijn enkele manieren waarop LED-verlichting kan bijdragen aan duurzaamheid:
 1. Energie-efficiëntie: Onze professionele LED-lampen zijn aanzienlijk energiezuiniger dan traditionele verlichtingstechnologieën, zoals gloeilampen of Tl-buizen. Maar ook dan reguliere LED-lampen. LED's kunnen tot 80% minder energie verbruiken, wat resulteert in aanzienlijke energiebesparingen en een lagere CO2-uitstoot. Door over te schakelen op professionele industriële LED-verlichting kan een fabriekshal aanzienlijk besparen op energiekosten.
 2. Langere levensduur: LED-lampen hebben doorgaans een veel langere levensduur dan andere LED’s of traditionele verlichting. Ze kunnen wel 100.000 branduren meegaan, wat betekent dat ze minder vaak vervangen hoeven te worden. Dit vermindert de hoeveelheid afval die gepaard gaat met het vervangen van lampen en vermindert de behoefte aan productie en transport van nieuwe lampen.
 3. Verminderd onderhoud: LED-verlichting vereist over het algemeen minder onderhoud dan traditionele verlichting. Doordat ze langer meegaan en minder snel defect raken, zijn er minder kosten en tijd nodig voor het vervangen van lampen en het onderhouden van armaturen. Dit leidt tot lagere onderhoudskosten en vermindert de verstoring van de bedrijfsactiviteiten.
 4. Milieuvriendelijk: LED-verlichting bevat geen giftige stoffen zoals kwik, dat wel aanwezig is in sommige traditionele verlichtingsbronnen, zoals Tl-buizen. Dit maakt LED-lampen milieuvriendelijker en gemakkelijker te recyclen. Bovendien kunnen LED's worden gedimd of geschakeld met behulp van lichtregelsystemen, waardoor de verlichting nauwkeurig kan worden aangepast aan de behoeften, wat resulteert in verdere energiebesparingen.
 5. Verbeterde lichtkwaliteit: LED-verlichting biedt een betere kleurweergave en lichtspreiding dan traditionele verlichting. Dit kan de werkomgeving in de fabriekshal verbeteren door het verminderen van schaduwen, het verhogen van de visuele helderheid en het creëren van een comfortabele werkomgeving voor medewerkers.
Het verduurzamen van een fabriekshal met LED-verlichting biedt dus voordelen op het gebied van energiebesparing, kostenreductie, onderhoudsefficiëntie en verbeterde verlichtingskwaliteit. Onze LED verlichtingsspecialist komt graag bij u langs om een gedetailleerd plan op te stellen dat specifiek is afgestemd op de behoeften en specificaties van uw fabriekshal.

Ja, industriële LED-verlichtingssystemen kunnen worden gedimd en aangepast aan verschillende verlichtingsbehoeften. LED's kunnen gemakkelijk worden gedimd in het magazijn zonder verlies van lichtkwaliteit en met behoud van energie-efficiëntie. Bovendien kunnen ze worden geïntegreerd met slimme verlichtingsregelingssystemen, zoals sensoren en  DALI, waardoor de helderheid, kleurtemperatuur en timing van de verlichting kunnen worden aangepast aan specifieke vereisten. De verlichting hoeft immers niet 24/7 te branden als er geen activiteit plaatsvindt in het magazijn.
Door ons gerealiseerde industriële projecten