In de dynamische wereld van onderwijsvoorzieningen evolueert de technologie voortdurend om een optimaal leerklimaat te creëren. Een cruciaal aspect van deze evolutie is de overgang naar LED-verlichting, versterkt door slimme sensoren, die niet alleen de duurzaamheid verbeteren, maar ook bijdragen aan een betere leeromgeving. Zo mochten wij voor de Inos school in Teteringen de oude verlichting vervangen voor energiezuinige LED’s.

Sensoren LED verlichting Teteringen

Het integreren van slimme sensoren in de verlichtingsinfrastructuur van het schoolgebouw optimaliseert het energiegebruik. Deze sensoren kunnen detecteren wanneer een ruimte leeg is en passen automatisch de verlichtingsniveaus aan of schakelen de verlichting uit om onnodig energieverbruik te verminderen. Dit intelligente gebruik van technologie draagt niet alleen bij aan de energie-efficiëntie, maar toont ook het engagement van de school voor duurzaamheid. We hebben een energiebesparing gerealiseerd van maar liefst 26.812 kWh per jaar (77%). Dit heeft geresulteerd in een ROI van 1.2 jaar.

Over scholengemeenschap Inos

Inos is een stichting voor primair onderwijs in Breda en heeft wel meer dan 25 scholen onder zich. In totaal geven ongeveer 1.250 medewerkers onderwijs aan meer dan 9.500 leerlingen. Op de scholen is iedereen welkom. De medewerkers doen er alles aan om de leerlingen zich thuis te laten voelen. Zorg is voor elkaar en de samenleving staat hoog in het vaandel. De stap naar duurzame LED verlichting op school past daar 100% bij.

Wilt u graag weten welke producten er zijn toegepast in dit project?

Vraag de datasheet aan

De projecteigenschappen

  • 26.812 kWhStroomverbruik per jaar
  • 77%Besparing
  • 1.2 jaarInvestering terug
Bereken uw besparing Maak een vrijblijvende afspraak