100.000 branduren met een goede LED magazijnverlichting

Maak je nog gebruik van TL verlichting en overweeg je de overstap naar LED? Of maak je al deels gebruik van LED verlichting en wil je extra besparen? Wij geven je graag specialistisch advies over industriële LED magazijnverlichting. Wij leveren enkel gecertificeerde LED verlichting. Verder houden wij normen, richtlijnen en innovaties nauwlettend in de gaten. Graag laten wij je zien hoeveel je kan besparen op jouw energienota met een overstap naar LED.

In een magazijn is het juiste licht van belang. Lampen branden lang achter elkaar en de medewerkers moeten zich prettig voelen bij de lichtkleur. Etiketten moeten goed leesbaar zijn en paden voldoende verlicht. Er mag geen sprake zijn van schaduwwerking of verblinding. LED is trillingvrij, een groot winstpunt in vergelijking met conventionele verlichting, zoals TL. Afhankelijk van jouw specifieke wensen en situatie wordt de juiste magazijn LED verlichting gekozen. Een goede industriële LED lamp kan maar liefst 100.000 uur branden mee. Dat scheelt flink in de onderhouds- of vervangingskosten!

led magazijn

Genieten van betere lichtkwaliteit in het magazijn?

Laat een gratis lichtplan maken, geheel op maat!
Meer informatie
led verlichting magazijn

Ik wil mijn energiekosten verminderen.

Dat kan. Wij nemen graag de mogelijkheden met je door.
Meer informatie

Wij werken graag met je samen

Fase 1

Kennismaken & adviesgesprek

Wij horen graag jouw wensen en geven specialistisch advies. Ons aanbod is groot, maatwerk geen probleem.

Fase 2

Offerte, met lichtplan op maat

Een offerte, desgewenst met lichtplan ontvang je geheel vrijblijvend. Evenals een besparingscalculatie op stroom.

Fase 3

LED installatie en montage

Wil je zelf de LED verlichting monteren of kunnen we je ontzorgen? Ook na de installatie staan we voor je klaar.

Meer over de werkwijze

Robuuste LED magazijnverlichting, top 3 producten

LED Line Re-Fix 60W

LED Line Re-Fix 130W

Tri-Proof Scott

De juiste magazijnverlichting voor jouw situatie

Optimale verlichting voor jouw magazijn die voldoet aan alle normen en eisen? Subsidieaanvraag? Bestaande verlichting verduurzamen? Wij informeren je graag en komen zelfs bij je langs! Liever eerst een brochure aanvragen? Geen probleem.

LED magazijnverlichting

Slimme LED magazijnverlichting

Als het gaat om innovatie is slimme LED magazijnverlichting een mooi item. Het zorgt voor optimale besparing en veiligheid. Ben je geïnteresseerd in smart LED? Of wil je eens praten over andere innovaties op het gebied van verlichting voor een magazijn? Wij staan je graag te woord.


Slimme magazijnverlichting

Bewegingssensoren

In het magazijn is correcte verlichting belangrijk. Of je bezig bent met orderpicking en de labels moet lezen of dat je met een vorkheftruck grote pallets dient te verplaatsen; het juiste licht zorgt voor een veilige werkomgeving. Een heftruck bestuurder mag bijvoorbeeld niet verblind worden door het licht dat boven hem hangt. Omdat in een groot magazijn sommige paden niet continu in gebruik zijn, zijn bewegingssensoren of aanwezigheid detectoren aan te raden. Hierdoor hoeven de lampen niet altijd te branden en kan je flink besparen.

Bij het maken van een lichtplan op maat houden we vanzelfsprekend dergelijke zaken in de gaten. Wij zijn volledig op de hoogte van de Europese NEN normen en Arbo wetgeving omtrent magazijnverlichting. Verder werken wij samen met kwalitatieve LED leveranciers en kunnen alle mogelijke oplossingen bieden, inclusief maatwerk.

LED magazijnverlichting

LED magazijnverlichting

Fiscaal voordeel bij LED magazijnverlichting

Traditionele, conventionele lampen zoals TL of halogeen brengen hoge onderhoudskosten en energiekosten met zich mee. Veel ondernemers willen de stap naar LED magazijnverlichting maken maar zien op tegen de investering die ermee gepaard gaat. Wist je dat de initiële investering veelal al na 2 jaar is terugverdient? Magazijn LED verlichting wordt namelijk optimaal geplaatst en verbruikt aanzienlijk minder energie. Er is nauwelijks warmte afgifte en de levensduur is bijzonder lang; hiermee bespaar je weer op onderhoudskosten. Wij vertellen je er graag meer over. Ook houden wij mogelijke subsidies in de gaten. Hierdoor wordt de aanschaf van LED magazijnverlichting fiscaal voordelig. Mocht de overheid de subsidieregeling activeren en je komt in aanmerking, dan regelen wij dit van A tot Z. Onze LED specialist komt graag bij je langs om je meer te vertellen over onze werkwijze.

Tip voor jouw besparing

Wil je direct een indicatie van jouw besparing? Gebruik dan onze bespaarcalculator. Je geeft aan hoeveel lampen je hebt en hoeveel Watt ze ongeveer gebruiken. Vervolgens geef je aan hoe lang de lampen per dag aan staan. De calculator geeft direct een grove inschatting van jouw besparing.

Meer informatie over LED magazijnverlichting?

Heb je interesse in LED verlichting in jouw magazijn? Wil je overstappen van TL naar LED bandraster armaturen, panelen of heb je interesse in maatwerk? Neem dan contact op met onze specialisten. Wij zorgen altijd voor een persoonlijk advies op maat; ieder magazijn is immers anders. Wij zijn gespecialiseerd in LED verlichting op alle fronten en helpen je graag om geld te besparen op jouw energierekening door een mooi, op maat gemaakt lichtplan voor jouw bedrijf aan te bieden. Van adviseren tot ontwerpen, leveren en installeren; LED Design Holland verzorgt het voor je. Om een afspraak te maken kan je contact met ons opnemen. Onze klantenservice is op werkdagen bereikbaar via 076 – 888 3300 en info@leddesignholland.nl. Wij hopen snel van je te horen!

 • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

Het geschikte LED lichtniveau voor een magazijn kan variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals de activiteiten die in het magazijn plaatsvinden, de hoogte van het plafond, de reflectie-eigenschappen van de oppervlakken en de gewenste zichtbaarheid en veiligheid. Er zijn echter enkele algemene richtlijnen die je kan volgen:
 1. Voor algemene magazijnruimtes wordt vaak een lichtniveau van ongeveer 150 - 200 lux aanbevolen. Dit biedt voldoende helderheid voor dagelijkse taken zoals goederenbeheer en algemene bewegingen in het magazijn.
 2. Voor gebieden waar gedetailleerd werk zoals orderpicking en verpakking plaatsvindt, is een hoger lichtniveau nodig. Een bereik van 200 -  250 lux wordt meestal aanbevolen om een goede zichtbaarheid en nauwkeurigheid te garanderen.
 3. Voor laad- en loszones is een hoger lichtniveau nodig om veilige manoeuvres en het lezen van documenten mogelijk te maken. Een lichtniveau van 300 lux kan geschikt zijn voor deze gebieden.
Het is belangrijk op te merken dat deze richtlijnen algemeen zijn en dat specifieke vereisten kunnen verschillen afhankelijk van jouw werkzaamheden en behoeften. Onze LED specialist komt graag bij je langs om de ruimte te bekijken en de juiste verlichtingsberekeningen te maken op basis van jouw specifieke situatie en behoeften. Een lichtplan geeft je inzage en is kosteloos.

 1. Lichtsterkte: Bij magazijnen of hallen met hoge plafonds is het belangrijk om verlichting te kiezen met voldoende lichtsterkte om het hele gebied gelijkmatig te verlichten. Hoge plafonds vereisen doorgaans verlichtingsoplossingen met een hogere lichtopbrengst, gemeten in lumen.
 2. Lichtspreiding: De verlichting moet een goede lichtspreiding hebben om schaduwen en donkere plekken te minimaliseren. Verlichtingsarmaturen op een grote montagehoogte met een smallere stralingshoek kunnen helpen om een gelijkmatige verlichting over een groot gebied te realiseren.
 3. Energie-efficiëntie: Professionele LED-verlichting staat bekend om zijn energiezuinigheid. Wij kiezen altijd voor armaturen met een hoog rendement en een laag energieverbruik. Dit zal niet alleen de energiekosten helpen verlagen, maar ook de milieueffecten verminderen.
 4. Kleurtemperatuur: De kleurtemperatuur van de verlichting kan invloed hebben op de sfeer en de prestaties in een magazijn of bedrijfshal. Voor magazijnen wordt meestal een neutraal witte kleur (ongeveer 4000-5000 Kelvin) aanbevolen, omdat dit zorgt voor een heldere en comfortabele werkomgeving.
 5. Duurzaamheid en levensduur: Onze professionele LED-armaturen zijn duurzaam en robuust, zodat ze bestand zijn tegen de omstandigheden in het magazijn. De levensduur van de lampen en armaturen is hoog dit resulteert in zeer lage onderhoudskosten.
 6. Dimbaarheid en lichtregeling: Overweeg verlichtingssystemen die dimbaar zijn en kunnen worden aangepast aan de behoeften van het magazijn. Lichtregelingstechnologieën zoals bewegingssensoren of daglichtsensoren kunnen helpen om het energieverbruik verder te optimaliseren.
 7. Veiligheid en naleving van normen: Onze LED-verlichting voldoet aan de veiligheidsnormen voor commerciële toepassingen. Daarnaast zijn de armaturen; slagvast IK10, dit houdt in dat ze tegen een stootje kunnen.
Wens je specifieke aanbevelingen op basis van de exacte vereisten en specificaties van jouw magazijn? Neem dan contact op of vraag een lichtplan aan.

Ja en nee. Ja, het is mogelijk om de bestaande Tl-buizen in uw loods te vervangen door LED-verlichting. Het plaatsen van een ‘gewone’ LED tube in een TL armatuur raden wij af, simpelweg omdat de twee niet 100% compatibel zijn. De LED tube zal zeker werken maar met een zeer verkorte levensduur. Ombouwen is een mogelijkheid maar daarbij vervalt de certificering en ook eventuele aanspraak op subsidie of correcte energie labels. Geen wenselijke situatie voor bedrijven. Verder bevinden de TL buizen zich op grote hoogte. Vervang ze liever door LED’s die gewoonweg goed zijn, zoals de LED Line-Refix, voorzien van 5 jaar garantie en 100.000 branduren.
Door ons gerealiseerde industriële projecten