EIA 2021 voor LED

Wanneer u kiest voor LED verlichting, bespaart u niet alleen op de energienota, maar geniet dus u ook van fiscale voordelen. LED verlichting staat op de Energielijst, voor maatregelen die in aanmerking komen voor de Energie Investeringsaftrek in 2021. Van het EIA-investeringsbedrag kunt u 45% in mindering brengen op uw fiscale winst, bovenop uw gebruikelijke afschrijving. Afhankelijk van uw belastingtarief (inkomsten- of vennootschapsbelasting), bedraagt het voordeel van de EIA ruim genoeg om na te denken over LED verlichting.

Begeleiding van A tot Z
Vast contactpersoon
10 jaar specialist

De voorwaarden

Ieder jaar worden de voorwaarden voor EIA aangepast. Zo komen energiebesparende lichtbesturingscomponenten voorzien van (draadloze) communicatie met de LED in 2021 in aanmerking voor besparing! Vanzelfsprekend zijn wij als LED specialist hiervan op de hoogte. Op het gebied van verlichten kunt u in 2021 de volgende zaken aanvragen

  • Besparingssysteem voor verlichting (Code: 210502)
  • LED-verlichtingssysteem (Code: 210506)
  • LED-belichtingssysteem voor podium- of theaterbelichting (Code:210508)

Meer informatie en verdieping over de verlichtingscodes of aanvraag vindt u in ons artikel EIA 2021 voor LED verlichting.

Aanvragen subsidie LED verlichting

Wanneer u heeft gekozen voor LED zullen wij voor u een EIA 2021-aanvraag indienen. Het is van belang dit binnen drie maanden te doen. De aanvraag dienen wij digitaal voor u in bij de RVO (Rijksdienst voor Ondernemend Nederland). Zij zullen vragen om een opdrachtbevestiging inclusief een beschrijving, technische gegevens en eisen. Dit zullen wij uiteraard in goede orde aanleveren. Veelal vraagt RVO nog om extra gegevens zoals specificaties of een toelichting op de investering. Hierdoor kan het proces van aanvragen tot aan toekennen best enkele weken in beslag nemen.

Hulp nodig? LED Design Holland

Als de aanvraag goedgekeurd is, ontvangt u een beschikking, waarop het EIA-investeringsbedrag staat vermeld. Van dit bedrag kunt u 45% in mindering brengen op uw fiscale winst, wat resulteert in een interessant fiscaal voordeel. Zo zorgt u met een energiezuinige keuze niet alleen voor energiebesparing door LED verlichting en een lagere energienota, maar ook voor uw eigen subsidievoordeel. Als LED specialist regelen wij de aanvraag van de Energie Investeringsaftrek en helpen we u van A tot Z.