EIA voor LED

Let op; de Energie-Investeringsaftrek op het besparingssysteem voor LED verlichting is komen te vervallen. Er is dus geen subsidie meer voor LED-verlichtingssystemen in 2023. Wellicht biedt 2024 wel mogelijkheden. Wij houden het voor je in de gaten.

 

Let op: verouderde informatie:
LED verlichting zorgt voor een flinke besparing op energiekosten. De overheid stimuleert bedrijven die kiezen voor energie-efficiënte bedrijfsmiddelen en biedt soms subsidie op LED verlichting. Met de Energie Investeringsaftrek (EIA) stimuleert het ministerie van Economische Zaken duurzaam ondernemen. Deze regeling levert je, naast energiebesparing door LED verlichting, interessante fiscale voordelen op.

Wanneer je kiest voor LED verlichting, bespaar je niet alleen op de energienota, maar geniet je dus ook van fiscale voordelen. LED verlichting staat op de Energielijst, voor maatregelen die in aanmerking komen voor de Energie Investeringsaftrek. Van het EIA-investeringsbedrag kan je 45,5% in mindering brengen op jouw fiscale winst, bovenop je gebruikelijke afschrijving. Afhankelijk van je belastingtarief (inkomsten- of vennootschapsbelasting), bedraagt het voordeel van de EIA ruim genoeg om na te denken over LED verlichting.

Begeleiding van A tot Z
Vast contactpersoon
10 jaar specialist

De voorwaarden

Ieder jaar worden de voorwaarden voor EIA aangepast. Om slecht presterende LED lampen tegen te gaan, geldt de onderstaande subsidie voor 2022 en heeft betrekking op LED-verlichtingsarmaturen met een geïntegreerde LED lichtbron die niet uitwisselbaar is. De LED dient een lichtstroom te bevatten van ten minste 125 lm/W. Tevens dient het te voldoen aan het levensduurcriterium L90 of beter. Dat houdt in dat uitwisselbare lichtbronnen, zoals LED tubes of LED TL buizen, niet in aanmerking komen. Vanzelfsprekend zijn wij als LED specialist hiervan op de hoogte. Het maximum EIA investeringsbedrag dat in aanmerking komt bedraagt € 500 per armatuur.

  • De armaturen met een lichtstroom van 125 lm/W en de minimale levensduurcriterium van L90 bij 50.000 uur (of beter) en voorzien van geïntegreerde lichtbesturingscomponenten dienen gemeld te worden onder code 210506.
  • Maak je gebruik van geïntegreerde lichtbesturingscomponenten, in een armatuur en voldoen deze niet aan de eisen? Dan kunnen de kosten van deze componenten wellicht nog in aanmerking komen onder code 210502b.

Aanvragen subsidie LED verlichting

Wanneer je hebt gekozen voor LED zullen wij voor je een EIA -aanvraag indienen. Het is van belang dit binnen drie maanden te doen. De aanvraag dienen wij digitaal voor je in bij de RVO (Rijksdienst voor Ondernemend Nederland). Zij zullen vragen om een opdrachtbevestiging inclusief een beschrijving, technische gegevens en eisen. Dit zullen wij uiteraard in goede orde aanleveren. Veelal vraagt RVO nog om extra gegevens zoals specificaties of een toelichting op de investering. Hierdoor kan het proces van aanvragen tot aan toekennen best enkele weken in beslag nemen.

Hulp nodig? LED Design Holland

Als de aanvraag goedgekeurd is, ontvang je een beschikking, waarop het EIA-investeringsbedrag staat vermeld. Van dit bedrag kan je 45,5% in mindering brengen op jouw fiscale winst, wat resulteert in een interessant fiscaal voordeel. Zo zorg jr met een energiezuinige keuze niet alleen voor energiebesparing door LED verlichting en een lagere energienota, maar ook voor je eigen subsidievoordeel. Als LED specialist regelen wij de aanvraag van de Energie Investeringsaftrek en helpen we je van A tot Z.