Haal subsidievoordeel uit energiebesparing door LED verlichting

Investeert u graag in energiebesparing? De Nederlandse overheid doet dit ook! De overheid stimuleert bedrijven die kiezen voor energie-efficiënte bedrijfsmiddelen. Met de Energie Investeringsaftrek (EIA) stimuleert het ministerie van Economische Zaken duurzaam ondernemen. Deze regeling levert u, naast energiebesparing door LED verlichting, interessante fiscale voordelen op.

Subsidievoordeel

Wanneer u kiest voor LED verlichting, bespaart u niet alleen op de energienota, maar geniet u ook van fiscale voordelen. Wanneer u gebruikmaakt van energiebesparing door LED verlichting komt uw bedrijf waarschijnlijk in aanmerking voor subsidie. LED verlichting staat op de Energielijst, voor maatregelen die in aanmerking komen voor de Energie Investeringsaftrek. Dat betekent voor u dat de keuze voor LED verlichting voor bedrijven leidt tot subsidievoordeel. De Energie Investeringsaftrek levert u een hoop voordeel op. Hoe werkt dit, vraagt u zich nu af. Van het EIA-investeringsbedrag kunt u 45% in mindering brengen op uw fiscale winst, bovenop uw gebruikelijke afschrijving. Afhankelijk van uw belastingtarief (inkomsten- of vennootschapsbelasting), bedraagt het voordeel van de EIA ruim genoeg om na te denken over LED verlichting.

Bent u benieuwd of u in aanmerking zult komen voor subsidie met uw nieuwe LED verlichting? Wij zoeken het graag voor u uit.

Energie Investeringsaftrek aanvragen

Wanneer u een investering in energiebesparing door LED verlichting hebt gedaan, is het tijd om een EIA-aanvraag in te dienen bij de RVO (Rijksdienst voor Ondernemend Nederland). Dit moet binnen drie maanden na de investering gebeuren. Als zij de aanvraag goedkeuren, ontvangt u een beschikking, waarop het EIA-investeringsbedrag staat vermeld. Van dit bedrag kunt u 45% in mindering brengen op uw fiscale winst, wat resulteert in een interessant fiscaal voordeel. Zo zorgt u met een energiezuinige keuze niet alleen voor energiebesparing door LED verlichting en een lagere energienota, maar ook voor uw eigen subsidievoordeel.

Als LED specialist helpen we u graag met het aanvragen van de Energie Investeringsaftrek waar mogelijk.