Optimale veiligheid met LED terrein verlichting

LED Design Holland is specialist op het gebied van LED terreinverlichting. Wij bieden altijd op maat gemaakt professioneel advies, passend bij uw branche en met inachtneming van de bijbehorende eisen. Verder kunnen wij nagenoeg alle armaturen leveren, tegen de scherpste prijs. Wilt u totaal ontzorging? Dan nemen wij ook de installatie voor onze rekening.

Ik wil betere verlichting op mijn bedrijfsterrein.

Dat kan. Wij maken kostenloos een plan op maat, incl. terugverdientijd.
Meer informatie

Ik wil besparen op mijn huidige terreinverlichting. Kan dat?

In de meeste gevallen wel. Wij helpen u graag bij optimale efficientie en besparing.
Meer informatie

Wij werken graag met u samen

Fase 1

Kennismaken & adviesgesprek

Wij horen graag uw wensen en geven specialistisch advies. Ons aanbod is groot, maatwerk geen probleem.

Fase 2

Offerte, met lichtplan op maat

Een offerte, desgewenst met lichtplan ontvangt u geheel vrijblijvend. Evenals een besparingscalculatie op stroom.

Fase 3

LED installatie en montage

Wilt u zelf de LED verlichting monteren of kunnen we u ontzorgen? Ook na de installatie staan we voor u klaar.

Meer over de werkwijze

LED terrein verlichting, top 3 producten

schijnwerper terreinverlichting

LED high power straler

Deze LED high power biedt intense lichtoutput. Zeer geschikt buitenterreinen, parkeerplaatsen etc. Een krachtige, duurzame en kosteneffectieve oplossing voor het verlichten van grote gebieden met hoge lichtvereisten.

Download datasheet

LED streetlight

Multifunctionele LED straatverlichting. Zeer geschikt voor gebruik als lantaarnpaal, op parkeerplaatsen, als terreinverlchting en meer. Montage op lichtmasten of tegen een gevel is geen probleem. Leverbaar in diverse wattages.

Download datasheet

LED Floodlight

Een krachtige verlichtingsarmatuur die is ontworpen om een breed gebied intens te verlichten met een geconcentreerde lichtbundel. Ideaal boven laaddocks. Leverbaar in diverse wattages en kleutemperaturen. Met of zonder sensor.

Download datasheet

Van buitenterrein tot parkeerdek

Wij bieden energie-efficiënte maatwerk verlichtingsoplossingen voor ieder soort terrein. En de keuze aan industriële armaturen is ruim. Maak eens een afspraak met onze LED terreinverlichting specialist. Of vraag de brochure aan.

Terreinverlichting met het oog op de toekomst

Lichtmasten, lantaarnpalen, gevelverlichting; op het gebied van professionele terreinverliching kunt u alle kanten op. De ontwikkelingen omtrent energiebesparing, veiligheid en Europese normen staan niet stil. Wilt u gedegen advies voor uw specifieke terrein? Neem dan eens contact op.


verlichting toonzaal

Veilig & energie efficient

LED bedrijfsterrein verlichting is een uitstekende investering voor bedrijven die op zoek zijn naar kostenbesparingen, energie-efficiëntie en verbeterde veiligheid en kwaliteit op hun terrein. Het kiezen van de juiste soorten buitenverlichting voor bedrijfsterreinen kan een uitdaging zijn en u wilt natuurlijk weten waar u aan toe bent. Wij maken daarom een softwarematig lichtplan op maat, gratis en speciaal voor uw situatie. Van grote oppervlakten tot aan smalle doorgangen; het lichtplan geeft inzicht in de soorten LED verlichting, de hoeveelheid armaturen, de kosten en terugverdientijd. Zo bent u verzekert van optimale veiligheid, zichtbaarheid en weet u van te voren wat u kunt verwachten.

De juiste LED terrein armaturen

De juiste armaturen worden gekozen op basis van diverse factoren. Vanzelfsprekend kijken we naar het terrein zelf, de oppervlakte en de aanwezige gebouwen. Ook kijken we naar de toepassing. Is het een parkeerterrein of worden er (in de avond/ nacht) werkzaamheden uitgevoerd?
1. Lichtopbrengst: Wij controleren de lichtopbrengst van de armaturen, uitgedrukt in lumen. Dit geeft aan hoe helder de verlichting zal zijn.
2. Energie-efficiëntie: Wij gebruiken alleen professionele LED-armaturen. Die zijn veel energiezuiniger dan traditionele verlichting- of standaard LED verlichtingsarmaturen.
3. Kleurtemperatuur: LED-verlichting biedt verschillende kleurtemperaturen, van warm wit tot koel wit. De keuze hangt af van de toepassing.
4. Richtbaarheid: Sommige LED-armaturen hebben verstelbare lichtbundels, zodat we de verlichting kunt richten op specifieke gebieden die verlicht moeten worden.
5. Levensduur: Onze LED's hebben een lange levensduur. Bijkomend voordeel dat onderhoud nauwelijks nodig is.
Alle bovenstaande punten, en nog meer, nemen we mee in het lichtplan dat we voor uw bedrijf maken. Op die manier weet u precies waar u aan toe bent.

Energiezuinige terreinverlichting

Vanzelfsprekend wilt u optimaal besparen met LED-terreinverlichting. Daarom nemen we onderstaande punten ook mee in ons advies:

  • Gebruik van bewegingssensoren: We installeren bewegingssensoren zodat de verlichting alleen wordt ingeschakeld wanneer er activiteit wordt gedetecteerd. Dit helpt om onnodig energieverbruik te voorkomen.
  • Dimbare verlichting: We kiezen voor dimbare LED-armaturen, zodat de helderheid aangepast kan worden naar behoeften. Dit is handig voor bijvoorbeeld parkeerterreinen die 's nachts minder verlichting nodig hebben.
  • Lichtregelsystemen: Overweeg het gebruik van geavanceerde lichtregelsystemen of lichtmanagement die het mogelijk maken om de verlichting op afstand te beheren en te programmeren. Hiermee kunnen bedrijven zelf de verlichting aanpassen aan verschillende tijdschema's en seizoenen.

Europese normeringen omtrent LED terreinverlichting

Bij LED-terreinverlichting spelen verschillende Europese normen een rol. Hier zijn enkele belangrijke normen die we inacht nemen:

  1. EN 60598-1: Deze norm specificeert de algemene eisen voor verlichtingsarmaturen, inclusief terreinverlichting. Het behandelt aspecten zoals elektrische veiligheid, mechanische constructie en bescherming tegen schadelijke effecten.
  2. EN 60598-2-3: Deze norm specificeert aanvullende eisen voor verlichtingsarmaturen die bedoeld zijn voor gebruik buitenshuis. Het behandelt aspecten zoals weerbestendigheid, bescherming tegen waterindringing en bescherming tegen mechanische impact.
  3. EN 62471: Deze norm heeft betrekking op de fotobiologische veiligheid van lampen en verlichtingssystemen. Het beoordeelt de risico's van blootstelling aan optische straling en stelt limieten en classificaties vast om ervoor te zorgen dat de verlichting geen schadelijke effecten heeft op de ogen en de huid.
  4. EN 61547: Deze norm behandelt de algemene eisen voor verlichtingsapparatuur met betrekking tot elektromagnetische compatibiliteit (EMC). Het stelt grenswaarden vast voor uitgestraalde en geleide storingen en vereist dat de verlichting geen onaanvaardbare interferentie veroorzaakt met andere elektrische apparatuur.
  5. EN 13201: Deze norm specificeert de eisen voor de verlichting van openbare wegen en andere buitenruimtes. Het behandelt aspecten zoals verlichtingssterkte, uniformiteit, kleurweergave en verblindingsbeperking, om ervoor te zorgen dat de verlichting veilig en functioneel is.

Onze LED-terreinverlichting voldoet aan de relevante Europese normen. Dit zorgt ervoor dat de verlichting veilig, betrouwbaar en van goede kwaliteit is.
Wilt u meer informatie? Neem dan eens contact op met onze LED specialist voor terreinverlichting.