Van TL naar LED werkplaatsverlichting

Goede verlichting in de werkplaats is ongelooflijk belangrijk. Naast veilige armaturen, een juiste kleurweergave (CRI) en een lage verblindingswaarde (UGR) is lange levensduur zeker van belang. Onze LED verlichting werkplaats voldoet aan alle eisen. Gebruikt u nog TL verlichting en wilt u overstappen? Of wilt u weten of uw huidige verlichting efficiënter ingezet kan worden? Wilt u extra besparen door uw werkplaatsverlichting smart te maken of vraagt u zich af of u voldoen aan de Norm NEN-EN 12464-1? Wij helpen u graag verder. Wij kunnen nagenoeg alle denkbare armaturen leveren en denken graag met u mee.

Een overstap naar moderne LED werkplaatsverlichting is niet alleen een veilige maar ook een duurzame en voordelige keuze. Neem de LED line-Refix armaturen; die passen veelal in bestaande lichtlijn systemen en zijn op iedere hoogte toepasbaar. Een investering op korte termijn maar een flinke besparing binnen no-time. Een exacte terugverdientijd kunnen wij voor u berekenen via een lichtplan op maat. Dit voeren wij kosteloos voor u uit. En komt u in aanmerking voor subsidie? Dan zullen wij dit kenbaar maken en desgewenst voor u aanvragen.

werkplaatsverlichting

Ik wil betere lichtkwaliteit in de werkplaats

Dat kan. Wij informeren u graag en maken een gratis lichtplan op maat.
Meer informatie
led werkplaats verlichting

Kan ik extra besparen op mijn huidige werkplaatsverlichting?

Vast en zeker. We zoeken het graag voor u uit.
Meer informatie

Wij werken graag met u samen

Fase 1

Kennismaken & adviesgesprek

Wij horen graag uw wensen en geven specialistisch advies. Ons aanbod is groot, maatwerk geen probleem.

Fase 2

Offerte, met lichtplan op maat

Een offerte, desgewenst met lichtplan ontvangt u geheel vrijblijvend. Evenals een besparingscalculatie op stroom.

Fase 3

LED installatie en montage

Wilt u zelf de LED verlichting monteren of kunnen we u ontzorgen? Ook na de installatie staan we voor u klaar.

Meer over de werkwijze

Duurzame LED verlichting werkplaats, top 3 producten

LED High-Bay

LED Line Re-Fix

Tri-Proof

LED werkplaatsverlichting

Overweegt u uw bestaande werkplaatsverlichting te vervangen of (deels) vernieuwen? Of u nu op zoek bent naar specialistisch advies, of gewoonweg professionele verlichting wilt aanschaffen; wij staan voor u klaar. Vraag onze brochure aan of neem contact met ons op.

LED werkplaatsverlichting

Ontwikkelingen & trends

Als u vragen heeft over LED werkplaatsverlichting bent u bij ons aan het juiste adres. Wij houden alle ontwikkelingen en trends nauwlettend in de gaten. Bent u op zoek naar totale ontzorging? Dan staan onze specialisten voor u klaar. Wenst u enkel goed advies, een lichtplan of losse armaturen om zelf te bevestigen? Ook dan kunt u rekenen op LED Design Holland!


Lichtplan werkplaats

LED Specialist voor LED verlichting werkplaats

Als het gaat om LED verlichting voor industriële toepassingen zijn wij specialist. Wij houden niet alleen de laatste ontwikkelingen in de gaten, ook zijn wij op de hoogte van de regelgeving m.b.t Norm NEN-EN 12464-1. Om u van vakkundig advies te voorzien, komen we graag bij u langs. We bespreken uw wensen, budget en eisen en zullen de indeling van de werkplaats bekijken. Wij maken een via Dialux een softwarematig plan. Hierbij letten we op de aard van de werkzaamheden, grootte van de ruimte en het doel van de werkplaatsverlichting. U krijgt een helder overzicht van de soort armaturen, hoeveelheid armaturen, investering en terugverdientermijn.

Kwalitatieve armaturen, maximaal rendement

Vanzelfsprekend is iedere werkplaats anders en heeft ieder bedrijf andere wensen. Onze LED specialisten zorgen daarom voor een goede match. Alle armaturen en LED’s die wij leveren zijn van de allerhoogste kwaliteit en voldoen aan optimale normeringen. Zo weet u zeker dat u de beste oplossing krijgt voor uw situatie.

 • Wij zorgen voor optimale kleurweergave of CRI bij LED verlichting werkplaats.
 • Wij minimaliseren lichtverblinding en schaduwwerking; een lage UGR waarde is van belang.
 • Wij zorgen voor een geschikt lichtniveau, passend bij de werkplek. Hierbij letten we op Lumen (hoeveel licht de lamp uitstraalt) en LUX (hoeveel licht er op een oppervlakte terecht komt).
 • Verzorgen van motiverend- of biodynamische verlichting voor optimale prestatie en welbevinden bij donkere werkplaatsen.

Wij werken samen met vele fabrikanten en kunnen vrijwel ieder armatuur leveren. Hierbij bent u verzekerd van top kwaliteit met maximaal rendement en voorzien van garantie.

LED werkplaatsverlichting

werkplaats verlichting

Smart verlichting werkplaats door lichtmanagement

Een overstap naar kwalitatieve LED werkplaatverlichting zorgt voor een aanzienlijke energiebesparing van maar liefst 65%. Door te kiezen voor lichtsensoren of aanwezigheidsdetectie kunt u verder besparen. Kiest u voor een lichtmanagementsysteem of smart verlichting? Dan kunt u rekenen op maximaal rendement. Een lichtmanagementsysteem, zoals DALI of Casambi wordt uw werkplaats verlichting gecombineerd met hard- en software. Stel bijvoorbeeld specifieke licht scenario’s in op vaste tijden en kies voor een bepaalde hoeveelheid licht op een bepaald moment. Door het de werkplaatsverlichting ‘smart’ te maken, gaat u slim om met energieverbruik en zal de technische levensduur van de LED verlichting verlengd worden; u belast de componenten namelijk minder. Bijkomend voordeel; het energieverbruik wordt realtime en historisch weergegeven waardoor het managen van de werkplaatverlichting tot in detail kan plaatsvinden.

Werkplaatsverlichting zoals u dat wenst

LED Design Holland is verlichtingsspecialist en gevestigd in Breda. Wij opereren landelijk en onze zakelijke klantenkring is divers. Van het MKB tot grootbedrijf; van horeca tot fabriekshal. Wij denken mee met onze klanten en zorgen voor eerlijk en betrouwbaar advies. En met eerlijk bedoelen we eerlijk.

Een voorbeeld? Op dit moment is het populair om TL buizen 1 op 1 te vervangen met LED TL buizen of LED tubes. Dit is echter geen betrouwbare werkwijze. Oude TL armaturen zijn ongeschikt voor LED tubes en bij ombouwen vervalt het CE keurmerk. Bij de aanschaf van LED TL lampen heeft u geen recht op de EIA subsidie. Meer informatie over het vervangen van TL buizen door LED TL kunt u terugvinden in onze kennisbank.

Wilt u wel een efficiënte en duurzame oplossing? Wij geven advies en kunnen u, desgewenst, van A tot Z ontzorgen. Van lichtplan tot installatie, van subsidieaanvraag op LED verlichting  tot onderhoud van LED verlichting werkplaats.
Onze monteurs zullen efficiënt te werk gaan, zodat u geen overlast ervaart of oponthoud. Wij werken veilig en volgens de voorgeschreven richtlijnen.

Werkplaatsverlichting

Tip:

Wilt u direct een indicatie van uw besparing? Gebruik dan onze bespaarcalculator. U geeft aan hoeveel lampen u heeft en hoeveel Watt ze ongeveer gebruiken. Vervolgens geeft u aan hoe lang de lampen per dag aan staan. De calculator geeft direct een grove inschatting van uw besparing.

Ja, bij het overstappen naar LED-verlichting in een werkplaats moet u rekening houden met bepaalde NEN-normen (Nederlandse normen) die betrekking hebben op verlichting. Hier zijn enkele relevante NEN-normen die van toepassing kunnen zijn:
 1. NEN-EN 12464-1: Deze norm specificeert eisen voor verlichting op werkplekken. Het geeft richtlijnen voor de hoeveelheid en de kwaliteit van de verlichting in werkruimtes, inclusief eisen voor verlichtingssterkte, gelijkmatigheid, kleurweergave en verblinding.
 2. NEN-EN 1838: Deze norm beschrijft de vereisten voor noodverlichtingssystemen. Het bevat richtlijnen voor het ontwerp, de installatie en het onderhoud van noodverlichting, inclusief eisen met betrekking tot verlichtingsniveaus, zichtbaarheid van nooduitgangen en autonomietijd van de verlichting.
 3. NEN 1010: Dit is de Nederlandse norm voor elektrische installaties. Hoewel het niet specifiek gericht is op verlichting, bevat het belangrijke richtlijnen voor elektrische veiligheid en installatiepraktijken die relevant zijn bij het installeren van LED-verlichting in de werkplaats.
Daarnaast is het altijd raadzaam om de Arbowetgeving en -regelgeving in acht te nemen, zoals de Arbeidsomstandighedenwet en het Arbobesluit. Hoewel deze wet- en regelgeving geen specifieke normen zijn, bevatten ze voorschriften met betrekking tot de verlichting op de werkplek en de gezondheid en veiligheid van werknemers. Onze industriële verlichtingsspecialist is op de hoogte is van de relevante NEN-normen en wettelijke voorschriften. Hij kan u helpen bij het ontwerpen en installeren van LED-verlichting die voldoet aan de juiste normen en de specifieke behoeften van uw bedrijf of werkplaats.

Een goed verlichtingsalternatief voor kwikdamplampen in een werkplaats is het gebruik van LED-verlichting, zoals de Pro High Bay armaturen. Ideaal bij hoge plafonds! LED's bieden sowieso verschillende voordelen ten opzichte van kwikdamplampen, zoals energie-efficiëntie, lange levensduur en betere lichtkwaliteit. Hier zijn enkele redenen waarom LED-verlichting een geschikte keuze is:
 1. Energie-efficiëntie: LED's zijn aanzienlijk energiezuiniger dan kwikdamplampen. Ze kunnen tot wel 80% minder energie verbruiken, wat resulteert in lagere energiekosten en een verminderde belasting van het elektriciteitsnet.
 2. Langere levensduur: LED-verlichting heeft een veel langere levensduur dan kwikdamplampen. LED's kunnen wel 50.000 branduren meegaan, terwijl kwikdamplampen typisch een levensduur hebben van 10.000 tot 20.000 branduren. Dit betekent minder frequente vervangingen en lagere onderhoudskosten.
 3. Directe aan/uit-schakeling: LED's kunnen direct aan- en uitgeschakeld worden zonder opwarmtijd, in tegenstelling tot kwikdamplampen die enige tijd nodig hebben om op volle helderheid te komen. Dit zorgt voor directe verlichting wanneer je het nodig hebt.
 4. Betere lichtkwaliteit: LED-verlichting biedt een betere kleurweergave en lichtspreiding dan kwikdamplampen. LED's kunnen verschillende kleurtemperaturen en kleurweergave-indexen hebben, waardoor je de verlichting kunt afstemmen op de specifieke behoeften van jouw werkplaats.
 5. Geen kwikgevaar: Kwikdamplampen bevatten kwik, een giftige stof die schadelijk kan zijn voor de gezondheid en het milieu. LED-verlichting bevat geen kwik, waardoor het veiliger is voor werknemers en gemakkelijker te recyclen is aan het einde van de levensduur.
Bij het vervangen van kwikdamplampen door LED-verlichting is het belangrijk om te zorgen voor de juiste lichtopbrengst en verlichtingssterkte om een goede werkomgeving te behouden. Het aanvragen van een maatwerk lichtplan is aan te raden. Wij kunnen dit kosteloos voor u in orde maken.

U kunt kiezen voor lineaire armaturen. Deze worden toegevoegd aan uw bestaande systeem, met intact houding van de bestaande structuur. Deze type verlichtingsarmaturen hebben een langwerpig en rechthoekig ontwerp. Ze worden ook wel lineaire verlichtingsarmaturen, lineaire LED-armaturen of lineaire lichtlijnen genoemd. Deze armaturen worden vaak gebruikt in commerciële en industriële toepassingen, waaronder kantoren, fabriekshallen, magazijnen, winkels, parkeergarages en als werkplaats verlichting. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende lengtes, vermogens en configuraties om aan diverse verlichtingsbehoeften te voldoen. Enkele kenmerken en voordelen van lineaire armaturen zijn:
 1. Efficiënte verlichting: Lineaire armaturen met LED-technologie bieden een hoge energie-efficiëntie en kunnen aanzienlijke energiebesparingen opleveren in vergelijking met traditionele verlichtingsbronnen, zoals TL-buizen.
 2. Flexibele installatie: Lineaire armaturen kunnen op verschillende manieren worden geïnstalleerd, zoals opbouw (aan het plafond gemonteerd), opgehangen (met kabels of kettingen) of ingebouwd in het plafond. Hierdoor kunnen ze worden aangepast aan de specifieke behoeften en de configuratie van de ruimte.
 3. Uniforme verlichting: Lineaire armaturen bieden over het algemeen een gelijkmatige lichtspreiding, waardoor ze zorgen voor een consistente en uniforme verlichting over het hele gebied. Dit is vooral belangrijk in werkruimtes waar goede zichtbaarheid en visueel comfort essentieel zijn.
 4. Verschillende opties: Lineaire armaturen zijn verkrijgbaar in verschillende opties, zoals dimbare armaturen, armaturen met aanwezigheidsdetectie of daglichtregeling, en armaturen met verschillende kleurtemperaturen (bijv. warm wit, koel wit). Hierdoor kunnen ze worden aangepast aan specifieke verlichtingsvereisten en het gewenste sfeer- en functionaliteitsniveau.
 5. Duurzaamheid: LED-lineaire armaturen hebben over het algemeen een lange levensduur en vereisen minder onderhoud in vergelijking met traditionele verlichting. Ze hebben ook geen kwik of andere schadelijke stoffen, waardoor ze milieuvriendelijker zijn en gemakkelijker kunnen worden gerecycled.
Door ons gerealiseerde industriële projecten