LED verlichting Sportveld

Outdoor verlichting voor sportvelden is een essentieel onderdeel voor iedere sportvereniging. Sporters willen vanzelfsprekend de mogelijkheid om te trainen en te spelen, ongeacht het tijdstip van de dag of de weersomstandigheden. Het is van cruciaal belang dat sportveldverlichting de juiste hoeveelheid licht levert, zonder verblinding of overmatig energieverbruik. Daarom is LED sportveldverlichting uitermate geschikt.

Verlichting voetbalvelden

Ik wil betere sportveldverlichting

Wij maken voor jou een gratis lichtplan op maat.
Meer informatie
LED verlichting tennisbanen

Ik wil besparen op mijn sportveldverlichting

Wij geven je graag advies over de mogelijkheden.
Meer informatie

Wij werken graag met je samen

Fase 1

Kennismaken & adviesgesprek

Wij horen graag jouw wensen en geven specialistisch advies. Ons aanbod is groot, maatwerk geen probleem.

Fase 2

Offerte, met lichtplan op maat

Een offerte, desgewenst met lichtplan ontvang je geheel vrijblijvend. Evenals een besparingscalculatie op stroom.

Fase 3

LED installatie en montage

Wil je zelf de LED verlichting monteren of kunnen we je ontzorgen? Ook na de installatie staan we voor je klaar.

Meer over de werkwijze

Sportveldverlichting LED, top 3 producten

led schijnwerper voor buiten

LED-schijnwerper sport voor binnen- en buiten

Behuizing van spuitgietaluminium gelakt met polyester poederlak, ISO 9227/12944 - ISO 9223, IP66. Technopolymeer lenzenmet zeer hoge licht-doorgave.

Download datasheet
Mastverlichting bedrijventerrein LED

Sportveldverlichting, krachtig

Gebruik voor binnen en buiten, gelakt spuitgietaluminium enpolyester poederlak ISO 9227/12944 - ISO 9223 (C5). Siliconen pakking, slijtvast. Eektrische aansluitingsdoos met aluminium deksel ingebouwd.

Download datasheet
schijnwerper terreinverlichting

LED verlichting sportveld, schijnwerper

Waterdichte IP66 voedingsunits met DALI- of DMX-RDM dimsystemen. Uitzonderlijke warmtedissipatie door geëxtrudeerde koellichaam (omgevingstemperatuur max 50°C).

Download datasheet

Nieuwe sportveldverlichting of besparen op de oude?

Voor duurzame sportveldverlichting zijn wij jouw parter. Van hockey tot padel, van tennis tot voetbal. Onze LED sportveldverlichting voldoet aan de allerhoogste normen en bieden een gespecialiseerde oplossing die voldoet aan de specifieke eisen van verschillende sporten.

Besparen op sportveldverlichting

Verlichting voetbalvelden

Voetbal is een van de meest populaire sporten ter wereld. Voor een optimale ervaring is goede sportveldverlichting essentieel. Goede LED-verlichting voor voetbalvelden moet aan bepaalde eisen voldoen om de spelers een optimale ervaring te bieden. Hieronder staan enkele belangrijke kenmerken van LED-verlichting voor voetbalvelden:

 • Hoge lichtopbrengst: De LED-lampen moeten een hoge lichtopbrengst hebben om het hele veld goed te verlichten. De verlichtingssterkte moet minimaal 200 lux zijn voor trainingsvelden en 500 lux voor wedstrijdvelden.
 • Gelijkmatige lichtverdeling: De LED-lampen moeten zorgen voor een gelijkmatige verdeling van het licht over het hele veld. Dit voorkomt donkere en lichte plekken en vermindert verblinding voor de spelers.
 • Kleurtemperatuur: De kleurtemperatuur van de LED-lampen moet tussen de 4000K en 6000K zijn. Dit zorgt voor een helder en natuurlijk licht, wat belangrijk is voor een goede kleurweergave van de bal en de spelers.
 • Dimbaarheid: De LED-lampen moeten dimbaar zijn, zodat de verlichting aangepast kan worden aan de verschillende behoeften van trainingen en wedstrijden.
 • Energiezuinigheid: LED-lampen verbruiken tot 50% minder energie dan traditionele lampen. Dit zorgt voor lagere energiekosten en een verminderde belasting van het milieu.
 • Lange levensduur: LED-lampen hebben een veel langere levensduur dan traditionele lampen, wat zorgt voor minder onderhoud en vervanging van de lampen.

Het is belangrijk om deze factoren in overweging te nemen bij het selecteren van LED-verlichting voor voetbalvelden. Wil je advies van onze LED specialist voor sportveldverlichting? Neem dan contact op.

LED verlichting voetbalvelden

sportveldverlichting padelbaan

Verlichting padelbanen

Voor padelbanen is het belangrijk om sportveldverlichting te hebben die helder en gelijkmatig verdeeld is, zodat spelers de bal duidelijk kunnen zien en nauwkeurige shots kunnen maken. Hier zijn enkele tips voor het kiezen van goede LED-verlichting voor padelbanen:

 • Helderheid: Kies verlichting met een hoge lumenoutput om ervoor te zorgen dat de baan voldoende verlicht is. Over het algemeen wordt een lichtniveau van minimaal 500 lux aanbevolen voor padelbanen.
 • Kleurtemperatuur: Kies LED-lampen met een kleurtemperatuur van 4000K tot 5000K voor een helder, wit licht dat de baan goed verlicht.
 • Kleurweergave-index (CRI): LED-lampen met een hoge CRI-waarde produceren een helder en natuurlijk licht, waardoor het voor spelers gemakkelijker is om de bal te zien en te volgen.
 • Verblindingsbeperking: Vermijd verlichting die schittering of verblinding veroorzaakt, omdat dit de prestaties van de spelers kan beïnvloeden. Kies verlichting met lenzen of afscherming om verblinding te verminderen.
 • Energie-efficiëntie: Kies LED-lampen met een laag energieverbruik om de operationele kosten laag te houden.
 • Duurzaamheid: LED-lampen hebben over het algemeen een lange levensduur en hebben weinig onderhoud nodig. Kies voor verlichting die bestand is tegen trillingen en stoten, omdat de ballen tijdens het spel tegen de verlichting kunnen komen.

Het is ook belangrijk om te kiezen voor verlichting die geschikt is voor buitenomgevingen en de vereiste certificeringen heeft voor sportvelden. En houd rekening met het feit dat er bij padel hoge ballen gespeeld kunnen worden. De verlichting mag dus niet in de weg zitten.

Verlichting tennisbanen

Bij het kiezen van goede LED-verlichting voor tennisbanen zijn er diverse factoren waar men rekening mee moet houden om optimale prestaties en zichtbaarheid te garanderen. Hier zijn enkele overwegingen voor het kiezen van goede LED-verlichting voor tennisbanen:

 • Helderheid: Tennisbanen vereisen verlichting met een hoge lumenoutput om ervoor te zorgen dat de bal duidelijk zichtbaar is voor spelers. Een lichtniveau van minimaal 500 lux wordt aanbevolen.
 • Kleurtemperatuur: Kies LED-lampen met een kleurtemperatuur van 4000K tot 5000K voor een helder, wit licht dat de baan goed verlicht en de contrasten tussen de bal en de omgeving vergroot.
 • Kleurweergave-index (CRI): LED-lampen met een hoge CRI-waarde produceren een helder en natuurlijk licht, waardoor spelers de bal beter kunnen zien en hun prestaties kunnen verbeteren.
 • Verblindingsbeperking: Vermijd verlichting die schittering of verblinding veroorzaakt, omdat dit de prestaties van de spelers kan beïnvloeden.
 • Uniformiteit: Zorg ervoor dat de verlichting gelijkmatig over de baan wordt verdeeld om schaduwen en hotspots te vermijden. Verlichtingssystemen met asymmetrische lichtverdeling zijn geschikt voor tennisbanen.
 • Energie-efficiëntie: Kies LED-lampen met een laag energieverbruik om de operationele kosten laag te houden.
 • Duurzaamheid: LED-lampen hebben over het algemeen een lange levensduur en hebben weinig onderhoud nodig. Kies voor verlichting die bestand is tegen trillingen en stoten, omdat de ballen tijdens het spel tegen de verlichting kunnen komen.

Bovendien is het belangrijk om te kiezen voor verlichting die geschikt is voor buitenomgevingen en de vereiste certificeringen heeft voor sportvelden. Wij geven je graag advies over de mogelijkheden van LED verlichting voor sportvelden.

LED verlichting tennisbanen

Subsidie sportveldverlichting

Er is in Nederland een subsidie voor sportveldverlichting, afhankelijk van de locatie en het soort sportveld. De subsidie is genaamd BOSA, Stimulering bouw en onderhoud sportaccommodaties. Dit omvat ook de investering in LED sportveldverlichting.

Als jouw amateur sportvereniging in aanmerking komt voor de BOSA-subsidie, kan je deze subsidie gebruiken voor de aanschaf en installatie van LED-verlichting op diverse soorten sportvelden. Het is echter belangrijk om te weten dat de BOSA-subsidie alleen beschikbaar is voor sportverenigingen die voldoen aan bepaalde voorwaarden. Zo moet bijvoorbeeld de sportaccommodatie een openbaar karakter hebben en moet er sprake zijn van maatschappelijke meerwaarde. Ook moet de sportaccommodatie in eigendom zijn van de gemeente of de sportvereniging.

Er geldt een maximumbedrag voor de subsidie. De hoogte van het subsidiebedrag is afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de omvang van de sportaccommodatie en het aantal gebruikers. Deze subsidie is van toepassing op rechtsvormen die niet btw-plichtig zijn, zoals stichtingen, verenigingen en coöperaties. Per aanvraag moet het subsidiebedrag in 2023 minimaal € 2.500 bedragen. Heb je vragen over de aanvraag? Wij helpen je graag.

Tip voor jouw besparing

Wil je direct een indicatie van jouw besparing? Gebruik dan onze bespaarcalculator. Je geeft aan hoeveel lampen je hebt en hoeveel Watt ze ongeveer gebruiken. Vervolgens geef je aan hoe lang de lampen per dag aan staan. De calculator geeft direct een grove inschatting van jouw besparing.

Meer informatie over LED sportveldverlichting?

Heb je interesse in LED sportveldverlichting? Wil je overstappen van TL naar LED bandraster armaturen, panelen of heb je interesse in maatwerk? Neem dan contact op met onze specialisten. Wij zorgen altijd voor een persoonlijk advies op maat; ieder sportveld is immers anders. Wij zijn gespecialiseerd in LED verlichting op alle fronten en helpen je graag om geld te besparen op jouw energierekening door een mooi, op maat gemaakt lichtplan voor jouw bedrijf aan te bieden. Van adviseren tot ontwerpen, leveren en installeren; LED Design Holland verzorgt het voor je. Om een afspraak te maken kan je contact met ons opnemen. Onze klantenservice is op werkdagen bereikbaar via 076 – 888 3300 en info@leddesignholland.nl. Wij hopen snel van je te horen!

 • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.