De juiste verlichting voor jouw magazijn, fabriek, werkplaats of terrein

In de industrie wordt vaak TL verlichting gebruikt, terwijl LED verlichting veel duurzamer is en meer energie en CO2 bespaart! Er zijn diverse industriële LED verlichting soorten die gebruikt kunnen worden. Hierbij is het belangrijk dat je kiest voor gecertificeerde verlichting, zodat je zeker weet dat jij en jouw collega’s veilig kunnen werken. Kies bijvoorbeeld voor IP65 armaturen, deze zijn bestand tegen invloeden van buitenaf, zoals stof en water.

Het is belangrijk om de juiste LED lampen voor de juiste toepassing te hebben. In de industrie wordt vaak veel gevraagd van de verlichting; er worden lange dagen gemaakt dus de verlichting in bijvoorbeeld magazijnen of fabrieken moet goed en lang achter elkaar blijven werken. Daarom is industriële LED verlichting een goede keuze. Een industriële LED lamp kent een levensduur van maar liefst 100.000 branduren!

Daarnaast is LED verlichting, in tegenstelling tot TL verlichting, trillingsvrij. Dit is een stuk prettiger voor de ogen en zorgt er dan ook voor dat medewerkers productiever zijn dan wanneer er veel trillingen in het licht zijn, zoals bij TL verlichting het geval is. Wellicht heb je het idee dat LED verlichting enkel fel wit licht geeft, wat minder prettig is in de werkplaats. Dit is echter allang niet meer het geval! LED verlichting is er, ook voor in het magazijn, fabriek of werkplaats, in verschillende kleurtemperaturen. En natuurlijk met lage UGR waarde (verblindingswaarde).

Onze oplossingen specifiek voor de industrie zijn eindeloos. Wij werken met diverse fabrikanten en bieden enkel kwalitatieve armaturen. Interesse in een specifieke oplossing voor jouw situatie? Neem vrijblijvend contact met ons op om te vragen naar de mogelijkheden. Vanzelfsprekend werken wij volledig volgens de Europese NEN normen en Arbo wetgeving voor werkplekverlichting.

Industriële LED verlichting

Genieten van betere lichtkwaliteit?

Dan is het tijd voor een lichtplan op maat!
Meer informatie
LED verlichting industrie

Besparen op industriële verlichting?

Wij helpen je graag op weg!
Meer informatie

Wij werken graag met je samen

Fase 1

Kennismaken & adviesgesprek

Wij horen graag jouw wensen en geven specialistisch advies. Ons aanbod is groot, maatwerk geen probleem.

Fase 2

Offerte, met lichtplan op maat

Een offerte, desgewenst met lichtplan ontvang je geheel vrijblijvend. Evenals een besparingscalculatie op stroom.

Fase 3

LED installatie en montage

Wil je zelf de LED verlichting monteren of kunnen we je ontzorgen? Ook na de installatie staan we voor je klaar.

Meer over de werkwijze

Industriële LED verlichting, top 3 producten

LED High-Bay Performance 150W

LED Line Re-Fix 60W

Tri-Proof Scott

LED industrieverlichting

Overweeg je jouw bestaande verlichting te vernieuwen? Of wil je een ruimte voorzien van nieuwe led-verlichting? Wij hebben de knowhow in huis, werken volgens de meest recente richtlijnen en helpen je graag op weg. Meer info? Vraag onze brochure aan of neem contact met ons op.

LED magazijnverlichting

Trends & innovaties

Als je vragen heeft over industriële LED verlichting ben je bij ons aan het juiste adres. Wij hebben niet alleen de knowhow in huis, het volgen van alle ontwikkelingen, trends en innovaties is van ons een ware passie. Of het nu een klein of groot vraagstuk betreft; wij denken graag met je mee!


industriele led

Fabriekshal

In een fabriek is het natuurlijk belangrijk dat het licht vooral praktisch en veilig is. De juiste plekken moeten goed verlicht zijn, zodat er veilig gewerkt kan worden. Ook moet het licht prettig voor de ogen zijn, zodat medewerkers geen last krijgen van hoofdpijn of van vermoeide ogen. Elke fabriek is natuurlijk anders, qua indeling, plafondhoogte en werkzaamheden.

Wij kunnen voor jou, vrijblijvend een persoonlijk softwarematig lichtplan maken. Deze 3D visualisatie geeft precies aan welke armaturen geschikt zijn en waar ze geplaatst kunnen worden. Wij komen graag eens bij je langs om de situatie te bekijken en jouw wensen te bespreken. Graag geven we je tips over optimale besparingen. Bekijk meer informatie over industriële LED verlichting fabriek.

LED verlichting industrie

LED industrie

Magazijn

Het maakt niet uit in welke industrie sector je werkzaam bent; ook in het magazijn is het belangrijk dat er de juiste verlichting hangt. Het is van belang dat alle producten en labels goed zichtbaar zijn in het magazijn, zodat er efficiënt gewerkt kan worden. Magazijnen zijn veelal groot en hebben vaak lange gangen, waar lang niet altijd gewerkt wordt. Daarom is het bijvoorbeeld slim om in een magazijn te kiezen voor energiebesparing door bewegingssensoren aan te brengen. Er zijn hierin talloze opties mogelijk!

De keuze voor armaturen zijn afhankelijk van de ruimte, aard van de werkzaamheden en persoonlijke wensen. Verder wordt er gekeken naar de juiste UGR waarde van LED verlichting. Verblinding door licht is absoluut niet wenselijk! Wij zorgen er graag voor dat de LED magazijnverlichting voor industrie volledig wordt toegepast op jouw persoonlijke situatie.

Werkplaats

Ook voor de werkplaats is functioneel licht van belang. De juiste verlichting, zonder schaduw werking, is afhankelijk van vele details. Zo houden we rekening met de soort werkzaamheden, indeling en hoogte van de ruimte en jouw persoonlijke wensen. Overweeg je de huidige verlichting in jouw werkplaats, fabriek of magazijn te vervangen door industriële LED verlichting, maar weet je niet goed wat de opties en mogelijkheden zijn? Dan kan je uitstekend bij ons terecht. Wij vertellen je graag wat de mogelijkheden zijn.

Desgewenst stellen een op maat gemaakt plan op. Dan zie je precies wat de juiste oplossing is voor jouw situatie. Graag geven we aan welke energiebesparende oplossingen toegepast kunnen worden. Indien er subsidie mogelijkheden zijn, vragen wij dit voor je aan. Kijk ook eens bij onze werkwijze, dan krijg je een indruk van onze dienstverlening. Meer weten over LED werkplaats verlichting? Neem contact met ons op!

LED werkplaats verlichting

Terreinen

Wij bieden energie-efficiënte maatwerk verlichtingsoplossingen voor ieder soort terrein. Meer weten informatie over LED terreinverlichting? Neem contact met ons op!

Tip voor jouw besparing

Wil je direct een indicatie van jouw besparing? Gebruik dan onze bespaarcalculator. Je geeft aan hoeveel lampen je hebt en hoeveel Watt ze ongeveer gebruiken. Vervolgens geef je aan hoe lang de lampen per dag aan staan. De calculator geeft direct een grove inschatting van jouw besparing.

Meer informatie over LED industrieverlichting?

Heb je interesse in LED verlichting in jouw industrie? Wil je overstappen van TL naar LED bandraster armaturen, panelen of heb je interesse in maatwerk? Neem dan contact op met onze specialisten. Wij zorgen altijd voor een persoonlijk advies op maat; iedere industrie is immers anders. Wij zijn gespecialiseerd in LED verlichting op alle fronten en helpen je graag om geld te besparen op jouw energierekening door een mooi, op maat gemaakt lichtplan voor jouw bedrijf aan te bieden. Van adviseren tot ontwerpen, leveren en installeren; LED Design Holland verzorgt het voor je. Om een afspraak te maken kan je contact met ons opnemen. Onze klantenservice is op werkdagen bereikbaar via 076 – 888 3300 en info@leddesignholland.nl. Wij hopen snel van je te horen!

 • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

Ja, de overstap naar industriële LED-verlichting kan zeker bijdragen aan verduurzaming. LED's hebben een hogere energie-efficiëntie dan traditionele verlichtingstechnologieën zoals tl-verlichting. Ze verbruiken minder elektriciteit en kunnen tot wel 70% of meer energie besparen. Door het lagere energieverbruik wordt de CO2-uitstoot verminderd en draag je bij aan het verminderen van de ecologische voetafdruk van jouw bedrijf. Daarnaast hebben LED's een langere levensduur, wat resulteert in minder afval en lagere onderhoudskosten op de lange termijn.

Bij de overstap van tl-verlichting naar LED voor jouw bedrijfshal zijn er enkele belangrijke aspecten om op te letten:
 • Lichtniveau: Zorg ervoor dat het nieuwe LED-verlichtingssysteem voldoende lichtopbrengst heeft om jouw bedrijfshal goed te verlichten. Controleer de lumenwaarde van de LED-armaturen en vergelijk deze met de lichtopbrengst van jouw huidige tl-verlichting. Het is belangrijk om de juiste lichtsterkte te behouden.
 • Kleurtemperatuur: Overweeg de juiste kleurtemperatuur voor jouw bedrijfshal. LED's zijn verkrijgbaar in verschillende kleurtemperaturen, zoals warm wit, neutraal wit en koel wit. De keuze hangt af van de specifieke behoeften en functies van jouw bedrijfshal.
 • Verlichtingsuniformiteit: Let op de uniformiteit van de verlichting. Zorg ervoor dat de LED-armaturen een gelijkmatige lichtspreiding hebben en hotspots of donkere gebieden voorkomen. Een gelijkmatige verlichting draagt bij aan een veilige en productieve werkomgeving.
 • Kwaliteit en betrouwbaarheid: Kies voor hoogwaardige LED-armaturen om duurzaamheid en betrouwbaarheid te waarborgen. Controleer garanties en specificaties om ervoor te zorgen dat de LED-armaturen geschikt zijn voor de omgevingscondities in jouw bedrijfshal, zoals stof, vochtigheid of hoge temperaturen.
 • Kosten en terugverdientijd: Vergelijk de kosten van de overstap naar LED-verlichting met de energiebesparingen en onderhoudskosten op de lange termijn. Bereken de geschatte terugverdientijd om de economische haalbaarheid van de overstap te beoordelen.
Alle punten verwerken wij graag voor je in een lichtplan op maat. Onze verlichtingsadviseur vertelt je graag iets meer over LED-verlichting en je kan voorzien van technisch advies op maat voor jouw bedrijf.

Jazeker, lichtsturing, bijvoorbeeld via DALI, mag bijna niet ontbreken. DALI staat voor Digital Addressable Lighting Interface en is een communicatieprotocol dat specifiek is ontwikkeld voor verlichtingssystemen. Het biedt geavanceerde functionaliteit en controleopties voor LED-verlichting, met name in commerciële en industriële omgevingen zoals magazijnen. Hier zijn enkele voordelen en mogelijkheden van DALI bij LED-verlichting in een magazijn:
 1. Flexibele individuele aansturing: Met DALI kunnen individuele LED-armaturen afzonderlijk worden aangestuurd. Dit betekent dat je de verlichting in verschillende delen van het magazijn afzonderlijk kunt regelen, waardoor je de mogelijkheid heeft om de lichtniveaus aan te passen op basis van de specifieke behoeften van elke zone.
 2. Dimbaarheid: DALI biedt de mogelijkheid om LED-verlichting traploos te dimmen. Dit maakt het mogelijk om de lichtniveaus te regelen en aan te passen aan verschillende taken, behoeften of daglichtcondities. Door het dimmen van de verlichting kun je energie besparen en de sfeer en het comfort in het magazijn verbeteren.
 3. Lichtscènes en regelprogramma's: Met DALI kan je verschillende lichtscènes en regelprogramma's creëren. Hiermee kun je voorgeprogrammeerde lichtinstellingen instellen voor verschillende situaties, zoals verlichting voor normaal gebruik, inspecties, pauzes, etc. Deze functie maakt het eenvoudig om de verlichting aan te passen aan veranderende behoeften en om de efficiëntie te verhogen.
 4. Daglichtregeling: DALI kan worden geïntegreerd met daglichtsensoren om de hoeveelheid kunstmatig licht in het magazijn aan te passen op basis van de beschikbare daglichttoetreding. Dit helpt om energie te besparen door alleen de benodigde hoeveelheid verlichting te leveren en het evenwicht tussen kunst- en daglicht te behouden.
 5. Statusbewaking en foutdiagnose: DALI maakt het mogelijk om de status van individuele LED-armaturen te bewaken en eventuele storingen te detecteren. Hierdoor kun je snel problemen identificeren en repareren, wat de onderhoudstijd en -kosten vermindert.
 6. Integratie met gebouwbeheersystemen: DALI kan worden geïntegreerd met gebouwbeheersystemen (BMS) om een gecentraliseerde controle en monitoring van de verlichting mogelijk te maken. Hierdoor kun je de verlichting naadloos integreren met andere gebouwautomatiseringssystemen en de verlichting synchroniseren met andere processen in het magazijn.
DALI biedt dus geavanceerde functionaliteit en controlemogelijkheden voor LED-verlichting in magazijnen. Het kan helpen bij het optimaliseren van de verlichtingsefficiëntie, het verlagen van energiekosten, het verbeteren van de flexibiliteit en het bieden van een comfortabele en goed gecontroleerde werkomgeving. Wil je meer informatie? Neem dan contact op.
Door ons gerealiseerde industriële LED verlichting