LED verlichting agrarische sector

In de agrarische sector is de juiste verlichting erg belangrijk. Zeker als het gaat om dieren, is het belangrijk dat de juiste verlichting gebruikt wordt. Ieder dier heeft weer een andere behoefte aan licht. Het is belangrijk dat u de verlichting aan kunt passen en gezien op de boerderij de verlichting vrijwel altijd aan staat, wilt u natuurlijk ook niet dat u daar heel veel geld aan kwijt bent. LED verlichting is daarom de ideale keuze voor bedrijven in de agrarische sector. Conventionele verlichting verbruikt namelijk 90% van de energie aan warmte, terwijl er bij LED verlichting nauwelijks warmte uitgestoten wordt. Op deze manier is uw boerderij ook meteen een stuk brandveiliger. Daarnaast is LED verlichting in alle sterktes en kleuren in te zetten, waardoor in elke ruimte van uw boerderij de juiste verlichting gebruikt kan worden.

De juiste boerderijverlichting met LED

Boerderijverlichting moet dus goed zijn, wat voor boerderij u ook hebt. LED Design Holland is gespecialiseerd in LED verlichting en weet ook hoe dit toe te passen is in de agrarische sector. Zo zijn er verschillende zaken waar rekening mee gehouden dient te worden bij het plaatsen van boerderijverlichting met verschillende dieren:

  • Rundvee: hierbij zijn vooral de intensiteit en duur van het licht belangrijk. Het lichtniveau moet hier minimaal 150 lux zijn en er kan het best afgewisseld worden tussen 16 uur met 150 lux en 8 uur met maximaal 5 lux op een dag. Hoe langer het licht is, des te actiever de koeien zullen zijn wat zorgt voor hogere productie en grotere voeropname.
  • Pluimvee: kippen zijn erg gevoelig voor licht, waardoor een goede lichtverdeling van groot belang is. De verlichting moet dimbaar zijn en de schaduwvorming moet zo minimaal mogelijk zijn.
  • Paarden: hier is een lichtniveau van 150 tot 200 lux gewenst met een lichtregime van 16 uur licht gevolgd door 8 uur donker.
  • Geiten: ook hier is het belangrijk om langere dagen te simuleren met 16 uur licht en 8 uur donker, zodat er minder kans is op slepende melkziekte, er het hele jaar rond een persistente melkproductie is en de minder productieve dieren ook productief gehouden worden.
  • Varkens: hierbij is een lichtniveau van 80 tot 100 lux voldoende, maar is ook een lichtregime van 16 uur licht en 8 uur donker erg van belang.

Meer weten over LED verlichting voor uw boerderij?

Met LED verlichting kunt u de dieren in uw boerderij optimaal verzorgen. Door de lichtintensiteit per diersoort aan te passen, zorgt u voor optimale productie. Daarnaast zorgt LED verlichting voor een flinke besparing op uw maandelijkse energierekening, die voor boerderijen natuurlijk al erg hoog is! Besparingen zijn dus altijd welkom. Natuurlijk vereist het laten vervangen van uw huidige verlichting door LED verlichting wel enige investering, maar deze heeft u binnen enkele jaren terugverdiend. Daarnaast draagt u ook bij aan een beter milieu doordat u een stuk minder energie verbruikt, wat in de agrarische sector natuurlijk ook erg van belang is. Bent u benieuwd welke mogelijkheden LED verlichting uw boerderij kan bieden? Wij komen graag bij u langs om uit te rekenen wat u kunt besparen en wat uw terugverdientijd zou zijn. Daarnaast maken we een lichtplan op maat om u te voorzien van de meest optimale verlichting in iedere ruimte. Neem hiervoor contact met ons op!