LED verlichting in de gemeente

Duurzaamheid is voor de overheid tegenwoordig erg belangrijk. We moeten bewuster met energie omgaan om ons milieu te beschermen. Het is belangrijk dat dit ook in het beleid van gemeenten wordt doorgevoerd. Daarom kiezen steeds meer gemeenten voor LED verlichting. Denk hierbij niet alleen aan LED verlichting in het gemeentehuis of stadskantoor, maar ook aan de straatverlichting. Dit kan allemaal een stuk energiezuiniger met LED!

De voordelen van LED verlichting in het gemeentehuis of stadskantoor

In een gemeentehuis of stadskantoor zijn vaak veel mensen aan het werk. Dit zijn veelal grote gebouwen die volledig verlicht worden, vaak met TL buizen. Door deze TL verlichting in het gemeentehuis of stadskantoor te vervangen door LED verlichting, kunt u als gemeente heel veel geld besparen, wat in belangrijkere zaken gestoken kan worden. LED verlichting vereist namelijk enige investering, maar deze wordt gemiddeld binnen twee jaar terugverdiend. Hoe dat kan? LED verlichting heeft een stuk minder energie nodig dan reguliere verlichting. Zoveel minder, dat u aanzienlijk kosten bespaart op uw maandelijkse energierekening. Daarnaast gaat LED een stuk langer mee, namelijk zo’n 100.000 branduren tegenover 20.000 branduren van TL verlichting. Zo bespaart u ook nog eens op de onderhoudskosten. Daarnaast is in een gemeentehuis of stadskantoor niet altijd verlichting nodig. Er zijn bijvoorbeeld ruimtes waar niet altijd mensen zijn. En zijn er geen mensen, dan hoeft het licht ook niet aan te zijn. Met LED verlichting met bewegingssensor kunt u alleen de ruimtes die in gebruik zijn verlichten, waardoor u ook nog eens heel wat energie bespaart.

Daarnaast heeft LED verlichting het voordeel dat het niet trilt. Hierdoor hebben medewerkers minder snel last van hun ogen of hoofdpijn en zijn ze vaak een stuk productiever.

LED verlichting in de rest van de gemeente

Niet alleen in het gemeentehuis of stadskantoor kan LED verlichting worden toegepast. LED is namelijk zeer veelzijdig! Als gemeente kunt u ook investeren in de vervanging van de verlichting in lantaarnpalen. Lantaarnpalen staan natuurlijk heel wat uurtjes per etmaal aan, en dan is het wel zo prettig als ze een stuk minder energie verbruiken en ze ook minder vaak vervangen hoeven te worden! Daarom is LED verlichting uitermate geschikt voor in lantaarnpalen. LED verlichting kan daarnaast bijvoorbeeld ook toegepast worden in gevelverlichting van belangrijk gebouwen. Staan er in de gemeente mooie monumenten of moeten bepaalde belangrijke overheidsgebouwen ook ‘s avonds verlicht worden op een stijlvolle manier? Ook dan kunt u kiezen voor LED in de gemeente!

Een op maat gemaakt lichtplan

Heeft u zich laten overtuigen door de voordelen van LED verlichting in de gemeente en wilt u graag weten wat voor besparingen het u op kan leveren? Wij berekenen dit graag voor u en stellen een op maat gemaakt lichtplan voor u op. Zo weet u precies wat de kosten en baten zijn en hoe energiezuinig u uw gemeente kunt maken. Voor meer informatie of het maken van een afspraak kunt u dus contact met ons opnemen. Wij helpen graag uw gemeente duurzaam te maken!

LED verlichting in de gemeente