Hoe kunt u energie besparen?

Energie besparen, we lijken er de afgelopen jaren allemaal wat meer mee bezig te zijn. Natuurlijk erg goed, want door energie te besparen heeft u minder maandelijkse kosten en helpt u het milieu een handje. Toch klinkt energie besparen een stuk makkelijker dan dat het eigenlijk is. Want hoe kunt u energie besparen zonder dat u uw werkprocessen drastisch om moet gooien? En hoe kunt u energie besparen maar toch nog snel, goed en efficiënt blijven werken? We vertellen u graag over de verschillende manieren om energie te besparen.

Waarom is energie besparen belangrijk?

Allereerst moet u zich natuurlijk bedenken waarom u graag energie wil besparen. Waarom is energie besparen zo belangrijk? Er zijn vaak twee belangrijke redenenen om energie te besparen:

  • u bespaart geld op uw maandelijkse energierekening;
  • u wilt graag een steentje bijdragen aan een beter milieu.

Een lagere energierekening wil natuurlijk iedereen. Verbruikt u minder energie, dan hoeft u natuurlijk ook minder te betalen. Het kan natuurlijk zo zijn dat u voor uw gevoel heel veel doet om energie te besparen, maar dat het verschil op de maandelijkse energierekening toch tegenvalt. Laat u daardoor niet ontmoedigen, want op jaarbasis is dat waarschijnlijk wel een groot bedrag. Daarnaast kan het natuurlijk altijd zo zijn dat de energieprijzen simpelweg stijgen. Het is daarom slim om vooral bij te houden hoeveel energie u verbruikt en niet wat de specifieke kosten zijn. Zo kunt u goed zien of u ook echt minder bent gaan gebruiken.

Daarnaast weten we allemaal dat het niet goed gaat met het milieu en dat we er allemaal wat aan kunnen doen om het milieu een handje te helpen. Bij het produceren van energie komen schadelijke stoffen vrij en als we met zijn allen minder energie verbruiken, hoeft er natuurlijk ook minder energie geproduceerd te worden. Ook het verbruiken van energie is schadelijk voor het milieu omdat er dan CO2 vrijkomt, wat bijdraagt aan het broeikaseffect oftewel het opwarmen van de aarde. Ook raken de fossiele brandstoffen langzaam aan op, wat ook een reden is om energie te gaan besparen.

Hoe kunt u energie besparen op kantoor?

Oké, u hebt geen grote fabriekshal of centrale. U hebt gewoon een kantoor waar u wat energie wil besparen. Maar hoe kunt u energie energie besparen op kantoor? We geven u graag een aantal tips:

  • Bespaar papier! Een zogeheten “paperless office” betekent dat u geen onnodige notulen en verslagen print, maar zo vele mogelijk digitaal werkt. Tijdens een vergadering kunt u de agenda en notulen bijvoorbeeld ook op een scherm laten zien, zodat iedereen mee kan lezen en we niets geprint hoeft te worden.
  • Controleer elke avond of iedereen zijn computer wel uitgezet heeft. De meeste mensen sluiten hun computer namelijk wel af, maar zetten hun schermen niet uit. U kunt er natuurlijk ook voor kiezen om ‘s nachts en in het weekend de stroom volledig uit te zetten of gebruik te maken van stekkerblokken met een aan/uit schakelaar. Meteen ook een stuk veiliger!
  • Beperk het aantal ruimtes op kantoor. Elke ruimte moet namelijk weer verwarmd en verlicht worden. Ook zorgt dit ervoor dat er niet in elke ruimte voldoende daglicht is en dat er dus de hele dag lampen aan moeten.

LED verlichting op kantoor

Daarnaast kunt u ervoor kiezen om de huidige verlichting op uw kantoor te laten vervangen door LED verlichting. LED verlichting op kantoor kan namelijk voor grote energiebesparingen zorgen! Waar bij TL verlichting 90% van de energie opgaat aan warmte, is dit bij LED verlichting niet het geval. Dit zorgt voor significante energiebesparingen. LED Design Holland vertelt u graag meer over de mogelijkheden van LED verlichting bij u op kantoor en komt graag eens langs om voor uw bedrijf de specifieke kosten, besparingen en terugverdientijd te berekenen. Neem dus gerust eens contact met ons op!