De energie-investeringsaftrek in 2018

Als bedrijf is het natuurlijk prettig om fiscaal voordeel te behalen. U wilt uw belastingdruk zo veel mogelijk verminderen zodat u uw geld in andere zaken kunt investeren. Een manier waarop u dat kunt doen, is investeren in energiezuinige technieken en een duurzaam bedrijf. U kunt dan namelijk gebruikmaken van de regeling energie-investeringsaftrek. Per 2018 is er weer nieuw budget vrijgemaakt en dat kan erg interessant zijn voor uw onderneming.

Wat is de energie-investeringsaftrek en wanneer komt u ervoor in aanmerking?

Dit heeft de overheid in het leven geroepen om bedrijven te stimuleren om in energiebesparende bedrijfsmiddelen of duurzame energie te investeren. De energie-investeringsaftrek is een fiscale aftrekregeling. Dat betekent dat u van deze investeringen een extra bedrag van de winst af mag trekken. Voor 2018 is weer budget vrij gemaakt, namelijk 147 miljoen, en u kunt na een investering in duurzame energie 54,5% van uw investeringskosten aftrekken van de fiscale winst. Dit kan bovenop uw gebruikelijke afschrijving. Wanneer komt u in aanmerking voor de energie-investeringsaftrek? Dat is het geval wanneer de investering in een bedrijfsmiddel voldoet aan de volgende voorwaarden:

  • de investering is minimaal €2.500 per bedrijfsmiddel;
  • het bedrijfsmiddel is niet eerder gebruikt;
  • het bedrijfsmiddel staat op de energielijst op RVO.nl.

Nadat u de investering gedaan hebt, moet u dit binnen drie maanden melden bij RVO.nl, waarna u een ontvangstbevestiging krijgt die u goed moet bewaren. Wanneer u belastingaangifte moet doen, geeft u de energie-investeringsaftrek aan waarna de Belastingdienst over uw aangifte beslist. Heeft u vragen over de Energie-investeringsaftrek, dan kunt u terecht bij de FAQ van de RVO.

LED verlichting en de energie-investeringsaftrek

U huidige verlichting laten vervangen door LED verlichting, is sowieso een goede investering. U bespaart er namelijk flink mee op de maandelijkse energiekosten en kunt uw investering binnen enkele jaren terugverdienen. Daarnaast zet u een goede stap richting duurzaam ondernemen, wat dus beloond kan worden middels de energie-investeringsaftrek. Niet alle LED verlichting komt in aanmerking voor de energie-investeringsaftrek. Het gaat hier alleen om de meest energiezuinige systemen. Alleen LED armaturen met een specifieke lichtstroom van ten minste 100 lm/W en een powerfactor van 0,90 komen nog in aanmerking voor deze aftrek. U kunt hier meer lezen over de eisen die gesteld worden aan LED verlichting om in aanmerking te komen voor de aftrek.

Neem contact op met LED Design Holland

Wilt u graag flink op uw maandelijkse energiekosten besparen, prettiger licht hebben en wat terugdoen voor het milieu? Kies er dan voor om uw huidige verlichting te laten vervangen door LED verlichting. Wij komen graag bij u langs om uw huidige situatie te bekijken en zoeken ook graag voor u uit of u in aanmerking komt voor de energie-investeringsaftrek. Daarnaast rekenen we uit wat u maandelijks kunt besparen en in hoeveel tijd u uw investering zal terugverdienen. Als we aan de slag gaan met het vervangen van uw huidige verlichting door LED verlichting, maken we altijd een lichtplan op maat zodat u er het meeste rendement uit kunt halen. Meer weten? Neem dan gerust contact met ons op!