Het verschil tussen LED verlichting en gewone verlichting

We hebben het natuurlijk al meerdere malen gehad over de voordelen van LED verlichting. U weet inmiddels dat het u flinke besparingen op uw maandelijkse energierekening kan bezorgen en dat u het milieu er ook nog eens een handje mee helpt. Daarnaast is de kwaliteit van de verlichting uit LED armaturen ook nog eens erg hoog. Daarin verschilt LED verlichting veel van andere soorten verlichting. Wij leggen deze verschillen u graag eens uit.

Verschil LED en TL verlichting

De meest gebruikte verlichting, en daarom vaak ook wel “gewone” verlichting genoemd, is TL verlichting. Op welk gebied verschilt LED verlichting nu van TL verlichting? Het verschil tussen LED en TL verlichting is eigenlijk erg simpel. Bij TL verlichting gaat een heel groot deel van de energie verloren aan de uitstoot van warmte. Hierdoor kost het veel meer energie om een TL lamp even lang te laten branden als een LED lamp. Een verschil tussen TL en LED verlichting wat daarbij komt kijken is dat LED verlichting een stuk brandveiliger is. Doordat TL verlichting veel warmte uitstoot, is de kans op doorbranden en daardoor het uitbreken van brand groter dan bij LED verlichting. Daarnaast brengt TL verlichting ook wat trillingen met zich mee, wat bij LED niet het geval is. Hierdoor kan men zich beter concentreren en heeft men minder snel last van hoofdpijn.

Verschil LED verlichting en halogeen

Halogeen lampen werden eigenlijk gezien als de opvolgers van de gloeilampen. Bij gloeilampen ging er te veel energie verloren aan warmte, wat bij halogeenlampen al een stuk minder het geval is. In een halogeenlamp zit bepaald gas dat ervoor zorgt dat de gloeidraad heter wordt en er meer energie omgezet wordt in licht dan in warmte. Ten opzichte van gloeilampen is het dus al een flinke vooruitgang. LED verlichting gaat echter nog een stapje verder. LED verlichting wordt namelijk bijna helemaal niet warm, waardoor alle energie naar het licht gaat. Daarnaast wordt vaak gezegd dat LED verlichting niet sfeervol is, maar inmiddels is LED verlichting zo ontwikkeld dat het in verschillende lumen en Kelvin beschikbaar is.

Meer weten over de verschillen tussen LED verlichting en andere verlichting?

Wilt u graag meer weten over de mogelijkheden die LED verlichting uw bedrijf biedt en welke voordelen u hieruit kan halen? Neem dan contact op met LED Design Holland. Wij zijn namelijk dé specialist op het gebied van LED verlichting en kunnen u alles vertellen over de voordelen en de verschillen tegenover andere soorten verlichting.


OOK INTERESSANT
Verschil LED verlichting en andere verlichting