Het besparen van energie staat hoog in het vaandel. Instellingen en bedrijven die vanaf 50.000kWh elektriciteit gebruiken per jaar, hebben een zogenaamde energiebesparingsplicht. Naast de energiebesparingsplicht geldt ook de informatieplicht. Deze informatieplicht is onderdeel van de Wet milieubeheer en hierbij geeft u aan welke energiebesparende maatregelen u heeft doorgevoerd binnen uw bedrijf.

 

 

LED als energiebesparende maatregel

De overstap naar zuinige LED verlichting heeft door deze informatieplicht een enorme boost gekregen. Aangezien de eis is gesteld dat er een terugverdientijd van minder dan 5 jaar dient te zijn, hebben veel instellingen en bedrijven gekozen voor slimme LED verlichting.

Slimme Led verlichting is verlichting die wordt aangestuurd en is meer dan enkel aanwezigheid detectie of daglichtsturing. Lichtmanagement (DALI, Casambi) zorgt namelijk voor optimale besparing doordat armaturen correct worden aangestuurd door 1 systeem en zelfs geprogrammeerd kunnen worden. Optimale besparing is daardoor mogelijk mits de armaturen op de meest efficiënte plek geplaatst zijn. Dit kan bepaald worden via een (softwarematig) lichtontwerp of lichtplan.

LED voor bedrijven

Informatieplicht 2023-2024

Als het elektriciteitsverbruik van uw bedrijf hoger is dan 50.000 kWh of het gasverbruik hoger is dan 25.000 m3, dan bent u verplicht om energiebesparende stappen te ondernemen. Vanaf 1 juli 2023 schreef de overheid voor dat bedrijven en instellingen verplicht zijn om energiebesparende maatregelen te implementeren die binnen een periode van vijf jaar of korter kunnen worden terugverdiend. Voor kantoorpanden geldt bovendien de vereiste dat ze minstens energielabel C moeten hebben.

De energiebesparende maatregelen mbt de informatieplicht geeft u door via het e-loket van RVO.
De gemeenten of omgevingsdienst zal de informatie ophalen en controleren. Eventueel worden er nog aanvullende vragen gesteld. Heeft u niet op tijd het rapport ingestuurd? Dan kan dit financiële gevolgen hebben.

Overstappen naar kwaliteit

Naast de grote besparing op energiekosten biedt LED nog vele andere voordelen, zoals; veiligheid; LED verlichting wordt niet heet. Grote besparing op stroom, zeer lange levensduur en nagenoeg onderhoudsvrij. LED trilt niet en brandt direct op de juiste sterkte. er zijn vele armaturen en soorten LED verlichting, passend bij iedere stijl & wens. Het team van LED Design Holland helpt u graag bij het maken van een overstap naar kwalitatieve LED verlichting die voldoet aan de gestelde eisen.

LED verlichting 2024

LED Design Holland Norick

Vrijblijvend advies nodig?

Wij helpen u graag, neem vrijblijvend contact op via onderstaande mogelijkheden!

076 - 888 3300 info@leddesignholland.nl Offerte aanvragen