Gloeilampen eruit LED verlichting erin

Tegenwoordig is het voor iedereen wel duidelijk. LED verlichting is beter en voordeliger dan de traditionele gloeilamp en de spaarlamp. Dus gaat die oude lamp kapot; gloeilamp eruit, LED lamp erin. Eerder mag natuurlijk ook. Maar welke LED lamp moet je kiezen? Door de populariteit van LED verlichting zijn er steeds meer verschillende soorten op de markt. En is er een groot verschil in kwaliteit. Waar moet je eigenlijk precies op letten als je LED verlichting aanschaft?

Kwaliteitseigenschappen die je kunt zien

Over smaak valt te twisten. Over kwaliteit niet. Sommige van de LED lampen in de schappen doen simpelweg niet wat ze beloven. Deze LED lampen halen bijvoorbeeld niet het aantal branduren dat op de verpakking staat. Maar waar kan je dit aan zien? Waar moet je op letten? In veel gevallen geldt goedkoop is duurkoop. Is een LED lamp ergens echt substantieel goedkoper dan de reguliere verkoopprijs, dan kan je er vanuit gaan dat deze lamp op kwaliteit inlevert. Maar kan je het ook nog aan andere zaken zien? Eerlijk? Het is van de buitenkant niet altijd te zien of een LED lamp van goede kwaliteit is. Waar je wel op kunt letten zijn bepaalde kwaliteitseigenschappen. Gaat het om een solide LED lamp, heeft de LED lamp een goedkope plastic behuizing of niet? Dit zijn vragen die je kunt beantwoorden door de LED lamp goed te bestuderen.

Kwaliteitseigenschappen die je niet kunt zien

Zoals gezegd zijn er helaas ook bepaalde kwaliteitseigenschappen van een LED lamp die je niet aan de buitenkant kunt zien. Zelfs niet als je hem heel grondig onderzoekt. Het is bijvoorbeeld enorm belangrijk dat de warmte van de LED lamp voldoende wordt afgevoerd. Daarnaast is het ook van groot belang dat de transformator/driver van de lamp van goede kwaliteit is. Mocht dit niet in orde zijn, dan heeft dit effect op de levensduur van de lamp. Hij wordt simpel weg te warm, waardoor hij kan doorbranden. Ook is het van groot belang dat de elektronica in de LED lamp van hoge kwaliteit is. Allemaal niet aan de buitenkant te zien. Wees je hiervan bewust bij de aanschaf van LED verlichting en stel hierover vragen voordat je overgaat tot de aankoop.

Kwaliteit van LED Design Holland

Er zijn veel bedrijven die op eigen houtje LED lampen uit China of andere lageloonlanden importeren. Vaak worden er geen kwaliteitscontroles op deze LED lampen uitgevoerd. Wettelijk is dit namelijk niet verplicht. Bij LED Design Holland doen we er alles aan om de kwaliteit van de LED lampen te garanderen. Dit doen we door zelf te specificeren waar onze LED lampen aan moeten voldoen. En geloof ons; dit is een hele waslijst. Zo meten we de productspecificaties met meetapparatuur. We controleren bijvoorbeeld de spanning en de lichtopbrengst. En uiteraard werken we enkel met vakkundig en gediplomeerd personeel. Ons personeel is perfect instaat om – geheel vrijblijvend – een advies op maat te geven. Maak hier dus gebruik van. Je kunt ons van maandag tot en met vrijdag bereiken op 076 888 3300 tussen 09:00 en 18:00.