Waarom kiezen voor LED verlichting?

LED verlichting is zeer in opkomst en dat is niet voor niets. Veel mensen vragen zich echter af waarom ze precies moeten kiezen voor LED verlichting. Wat zijn de voordelen van LED verlichting?

  • LED verlichting is energiezuinig, zeker ten opzichte van gloei-, spaar- en halogeenlampen. U verbruikt een stuk minder energie wat u direct merkt in uw portemonnee.
  • LED lampen hebben een lange levensduur. Gemiddeld hebben deze lampen namelijk een levensduur van 30.000 tot 50.000 branduren, terwijl bijvoorbeeld een halogeenlamp maar enkele duizenden uren meegaat. Zo hoeft u minder snel uw verlichting te vervangen, wat niet alleen tijd, maar ook geld bespaart.
  • Deze vorm van verlichting is erg milieuvriendelijk, iets wat de uitstraling van uw bedrijf zeker ten goede komt. LED lampen zijn ook uitermate geschikt om te combineren met zonne- of windenergie en ze bevatten geen giftig kwik. Daarnaast is het gebruik van deze lampen ook milieuvriendelijk doordat u natuurlijk een stuk minder energie verbruikt.
  • LED verlichting is erg veilig; door de geringe warmte en het lage voltage zal een LED lamp niet in brand kunnen vliegen.

Wat is LED verlichting precies?

LED verlichting is in principe een relatief nieuwe vorm van verlichting. LED staat voor Licht-Emitterende Diodes en zijn SSL (Solid State Lighting) lamp. Witte LED lampen worden gemaakt door met behulp van een UV-LED een fluorescerende laag te belichten, maar inmiddels zijn er ook soorten die direct wit licht uitstralen. Om de kleurweergave te beïnvloeden worden weer andere stoffen gebruikt. Er zijn veel verschillende modellen LED verlichting en de sterkte van een LED lamp wordt gemeten in lumen. Dit is de lichtstroom; een maat voor de hoeveelheid energie die een lichtbron uitzendt. Dit is natuurlijk een erg technisch verhaal, maar zo heeft u een beeld van de werking van deze unieke vorm van verlichting.

Welke LED verlichting moet ik kiezen?

Er zijn veel verschillende vormen van LED verlichting, en het kan soms lastig zijn om een goede keuze te maken. Zeker als het gaat om LED verlichting voor een magazijn of appartementencomplex. Als u niet goed weet welke LED verlichting u moet kiezen en welke goed is voor uw bedrijf, kunt u altijd contact met ons opnemen. Wij komen graag bij u langs om u te adviseren en zorgen voor een lichtplan op maat.

Is LED verlichting dimbaar?

De eerste generatie LED lampen was niet dimbaar, wat een groot nadeel was. Dit nadeel viel echter in het niet tegenover de kostenbesparende en energiezuinige eigenschappen die deze lampen verder hebben. Inmiddels zijn er veel modellen op de markt die wel dimbaar zijn en wordt de variëteit aan LED lampen ook steeds groter. LEDs zijn heel klein en daarom kunnen ze in allerlei vormen en designs verwerkt worden.

Neem contact op voor advies op het gebied van LED verlichting

Wilt u graag meer weten over de mogelijkheden van het implementeren van LED verlichting in uw bedrijf? Of het nu gaat om een VvE, een magazijn, fabriekshal, winkel of ander soort pand; wij kunnen u altijd een advies op maat bieden. Neem gerust contact met ons op!