Exponentiële groei van het gebruik van LED lampen

Dat LED verlichting diverse voordelen heeft, weten we natuurlijk allang. Door de besparing op de maandelijkse energiekosten en de onderhoudskosten, de mogelijkheden tot subsidie en de milieuvriendelijke eigenschappen kiezen steeds meer ondernemingen voor LED verlichting. Gemiddeld wordt de investering in LED verlichting dan ook binnen twee jaar terugverdiend! Door deze voordelen groeit het gebruik van LED lampen exponentieel over de hele wereld.

Wereldwijde verwachting en groei

Ieder jaar worden prognoses gedaan in de lichtmarkt. De lichtmarkt zal volgens deze prognoses elk jaar met 3% gaan groeien. Vooral het marktaandeel van LED zal een zeer grote groei doormaken, namelijk van 5% in 2010 naar 45% in 2020! Wereldwijd groeit de lichtmarkt elk jaar stabiel. Het grootste marktsegment in de wereldwijde lichtmarkt is de bedrijfsverlichting, iets waar wij bij LED Design Holland in gespecialiseerd zijn. Een groot deel van de groei heeft betrekking op kantoorpanden. Veel kantoorpanden schakelen namelijk over naar LED verlichting door de gunstige voordelen die het biedt. De CEO van Philips Lighting Noord-Amerika zegt dat LED verlichting van nieuwigheid verschoven is naar mainstream. Zij zegt dat dit ook komt door de dalende prijzen vanwege hogere concurrentie en dat dit in de toekomst nog verder zal dalen door lagere productiekosten. Hierdoor zal de terugverdienperiode ook steeds korter worden, waardoor het ook voor kleinere ondernemingen interessant wordt om hun huidige verlichting te laten vervangen door LED verlichting.

 

Groei in de Benelux en de rest van Europa

Overal groeit het marktaandeel van LED verlichting in de lichtmarkt, ook in de Benelux en Europa. Dit komt ook door de subsidie die bedrijven aan kunnen vragen als ze overstappen naar LED verlichting. Sinds 1997 kunnen ondernemers gebruik maken van de Energie Investeringsaftrek. Dit jaar stelt de overheid wel 166 miljoen euro ter beschikking voor deze investeringsaftrek, waar dit in het begin van de aftrek, in 1997, omgerekend 57 miljoen was. Uit cijfers van bouwkosten.nl blijkt ook dat er in het voorjaar van 2017 een sterke stijging is in de investering in LED verlichting. Dit komt vooral door renovaties van bedrijfsgebouwen, waarbij vrijwel altijd gekozen wordt voor LED verlichting. Oude TL balken worden vervangen en dit komt ook doordat de Europese Unie vanaf 2018 ervoor gaat zorgen dat verlichting zonder energielabel A of B niet meer gemaakt zal worden.

Investeren in LED verlichting is voor iedereen rendabel

U denkt misschien dat het voor uw onderneming niet geheel interessant is om te investeren in LED verlichting. Dit is zeker niet het geval. Inmiddels zijn de prijzen van LED verlichting zodanig gedaald dat het voor iedere branche interessant is om erin te investeren, ook als het gaat om retailondernemingenVvE’s of fabriekshallen. Wilt u graag weten wat het u op kan leveren, naast een duurzaam beleid? Wij rekenen het graag voor u uit. We komen met een op maat gemaakt advies en zorgen ervoor dat u huidige vervanging geheel naar wens wordt vervangen door onze LED verlichting van hoge kwaliteit. Neem voor meer informatie contact met ons op!