LED stalverlichting

Heeft u een eigen manege en bent u op zoek naar de juiste stalverlichting? Dan is het zeker verstandig om voor LED stalverlichting te kiezen! LED heeft namelijk veel verschillende voordelen, zeker als een groot deel van de dag de verlichting aan moet zijn. Daarnaast is LED verlichting goed aan te passen aan specifieke situaties. Zo is het dimbaar en is het in veel verschillende kleuren en lichtsterktes te verkrijgen. Daarnaast is het erg energiezuinig, waardoor u niet alleen bespaart op uw maandelijkse energierekening, maar ook het milieu een handje meehelpt. En als dierenvriend vindt u dat natuurlijk erg belangrijk!

De juiste verlichting voor in de paardenstal

In de agrarische sector is de juiste verlichting natuurlijk al erg belangrijk, en in de paardenstal is dit niet anders. Daglengte, lichtintensiteit, -verdeling en -kleur hebben veel invloed op het welzijn en gedrag van de paarden. De juiste verlichting van de paardenstal is dus erg belangrijk en draagt onder andere bij aan een betere gezondheid en productiviteit van de paarden. Er is wetenschappelijk onderzoek gedaan naar het beste lichtniveau voor paardenstallen. Dit is minimaal 150 tot 200 lux. Samen met een lichtregime van 16 uur licht afgewisseld met 8 uur donker, zorgt dit voor de meest positieve resultaten. Zo worden de dagen enigszins verlengd waardoor de productie van melatonine beïnvloed wordt; het wordt namelijk verminderd. Hierdoor zijn de paarden gezonder en actiever. Paarden hebben daarnaast ook behoefte aan visueel contact. Als het te donker is in de stal kunnen ze afwijkend gedrag vertonen, wat u natuurlijk wil voorkomen.

 

Ok in de rijhallen is het belangrijk om de juiste, egale lichtverdeling te hebben. Hierbij moet gelet worden op het voorkomen van schaduw en zogeheten lichtcirkels. Met LED verlichting kunnen lichtcirkels voorkomen worden en kunt u de meest optimale situatie voor uw paarden creëeren. De juiste stalverlichting is natuurlijk niet alleen prettig voor de paarden, maar ook voor de bezoekers van de manege. Zij kunnen in een optimale situatie paardrijden en zullen het prettig vinden om tijd door te brengen op uw manege.

Ook LED verlichting voor uw paardenstal?

Denkt u erover om de huidige verlichting in uw paardenstal of manege te laten vervangen door LED verlichting? Laat dit dan door een specialist als LED Design Holland. Wij zijn namelijk gespecialiseerd in LED verlichting voor verschillende toepassingen. Wij leveren altijd maatwerk en komen graag eens bij u langs om de manege te bekijken en een lichtplan op maat te maken. Hierbij horen we graag welke verlichting u nodig hebt en adviseren we u hier waar nodig over. Daarnaast berekenen we graag hoeveel u kunt besparen als u kiest voor LED verlichting, wat de investering en wat de terugverdientijd voor uw paardenstal is. LED verlichting heeft zeer veel voordelen, naast dat het u een flinke kostenbesparing oplevert. Gezien LED verlichting zeer weinig warmte afgeeft, is de kans op brand ook veel kleiner en biedt u uw paarden dus een zeer veilig onderdak. Meer weten of een afspraak maken? Neem dan gerust contact met ons op!

LED stalverlichting