LED Design Holland heeft een lichtplan op maat gemaakt voor Groenhof Optiek. De zwarte rail- met railspots vallen mooi weg tegen het zwarte hoge plafond. De spots zijn voorzien van de juiste kleurechtheid, doordoor komen de producten nog beter tot zijn recht. Door gebruik te maken van professionele LED verlichting hebben we een energiebesparing gerealiseerd van maar liefst 28191 kWh per jaar (57%). Dit heeft geresulteerd in een ROI van 1.8 jaar.

De juiste LED verlichting Amstelveen

Voor een brillenwinkel of optiek is, naast sfeervolle armaturen, kleurechtheid van belang. Kleurechtheid verwijst naar de mate waarin de kleuren die door een lichtbron worden weergegeven, overeenkomen met de echte kleuren van objecten. Bij verlichting is het belangrijk dat de kleuren die we zien onder die verlichting zo nauwkeurig mogelijk overeenkomen met de werkelijke kleuren van de objecten. Kleurechtheid is dus een indicator van de getrouwe weergave van kleuren.

Bij LED-verlichting kan de kleurechtheid worden beïnvloed door verschillende factoren, waaronder de kwaliteit van de gebruikte LED’s, de kleurtemperatuur van het licht en de kleurweergave-index (CRI). De kleurtemperatuur geeft aan hoe warm of koud het licht lijkt, terwijl de CRI aangeeft hoe goed de lichtbron in staat is om kleuren weer te geven ten opzichte van natuurlijk zonlicht. Een hogere CRI duidt over het algemeen op betere kleurechtheid.

Bij het kiezen van LED-verlichting is het belangrijk om te letten op de kleurtemperatuur en de CRI om ervoor te zorgen dat de verlichting geschikt is voor de gewenste toepassing, of het nu gaat om algemene verlichting in huis of specifieke toepassingen waar kleurnauwkeurigheid cruciaal is, zoals in showrooms of winkels. Wilt u, net als Groenhof, ook een beter lichtplan voor uw winkel? Neem dan vrijblijvend contact op met één van onze lichtadviseurs.

Over Groenhof Optiek

Groenhof Optiek is sinds 1979 te vinden in winkelcentrum Groenhof te Amstelveen. In dit gezellige winkelcentrum vindt u verschillende winkels onder één dak. Zo kunt u uw oogmeting, contactlenscontrole of het uitzoeken van een mooie bril of zonnebril combineren met het doen van uw boodschappen.

 

 

Wilt u graag weten welke producten er zijn toegepast in dit project?

Vraag de datasheet aan

De projecteigenschappen

  • 28191 kWhStroomverbruik per jaar
  • 57%Besparing
  • 1,8 jaarInvestering terug
Bereken uw besparing Maak een vrijblijvende afspraak