Voor LED verlichting in Roosendaal zijn we op bezoek geweest bij Valve Solutions & Technology. Een prachtig en innovatief bedrijf waarbij wij LED Line Re-Fix armaturen hebben toegepast in de bestaande lichtlijnen.

Toepassen LED lichtlijnen

Het vervangen van TL-verlichting door LED Line Re-Fix armaturen kan in veel gevallen voordelig zijn, zowel op korte als lange termijn. Hier zijn enkele voordelen van het overschakelen naar LED-verlichting:

  • Energie-efficiëntie: LED-verlichting is aanzienlijk energiezuiniger dan TL-verlichting. LED’s verbruiken doorgaans minder elektriciteit voor dezelfde lichtopbrengst, wat resulteert in lagere energiekosten.
  • Lange levensduur: LED-lampen hebben een veel langere levensduur dan TL-buizen. Ze gaan meestal tot 50.000 tot 100.000 uur mee, terwijl TL-buizen meestal rond de 10.000 uur meegaan. Dit betekent minder vaak vervangen en lagere onderhoudskosten.
  • Directe verlichting: LED’s geven direct licht zonder opwarmtijd, terwijl TL-buizen vaak even tijd nodig hebben om op volle helderheid te komen. Dit kan de productiviteit verhogen in omgevingen waar snel helder licht nodig is.
  • Betere lichtkwaliteit: LED’s kunnen worden afgestemd op verschillende kleurtemperaturen en bieden een betere kleurweergave-index (CRI) dan TL-buizen, wat kan resulteren in een betere visuele ervaring.
  • Milieuvriendelijk: LED-verlichting bevat geen schadelijke stoffen zoals kwik, dat aanwezig is in sommige TL-buizen. Bovendien vermindert het lagere energieverbruik de ecologische voetafdruk.

Hoewel de initiële kosten van LED-armaturen vaak hoger zijn dan die van TL-buizen, kunnen de besparingen op energie en onderhoudskosten op de lange termijn de investering rechtvaardigen. Het is raadzaam om een kosten-batenanalyse uit te voeren om te bepalen of de overschakeling voor uw specifieke situatie voordelig is.

Over Valve Solutions & Technology Roosendaal

VS-T Valves is een van de meest innovatieve bedrijven in de kleppenindustrie. Op de locatie in Roosendaal, waar wij de LED verlichting hebben geïnstalleerd, vervaardigt VS-T op maat gemaakte kleppen in een breed scala van materialen. De hooggekwalificeerde medewerkers en vele jaren ervaring maken VS-T Valves tot een servicepartner voor hoogwaardige klepoplossingen met een levertijd van 2 tot 8 weken.

 

Wilt u graag weten welke producten er zijn toegepast in dit project?

Vraag de datasheet aan