Weststrate heeft LED Design Holland ingezet voor de verduurzaming van de verlichting bij twee bedrijfspanden in Middelburg. We hebben het project volledig begeleid; van lichtcalculaties tot en met de installatie. Onze eigen monteurs hebben ruim 800 TL-armaturen vervangen voor energie efficiënte LED-armaturen, de armaturen worden aangestuurd d.m.v. slimme aanwezigheidsmelders. We hebben een energiebesparing gerealiseerd van maar liefst 130234 kWh per jaar (72%). Dit heeft geresulteerd in een ROI van 2,8 jaar.

Overstappen van TL naar LED

De overstap van TL naar LED, net als Weststrate te Middelburg, levert enkel voordelen op!

  1. Energie-efficiëntie: LED-lampen verbruiken aanzienlijk minder energie dan traditionele TL-lampen. Ze kunnen tot 80% meer energiezuinig zijn, wat resulteert in lagere energiekosten.
  2. Langere levensduur: LED-lampen hebben over het algemeen een veel langere levensduur dan TL-lampen. Ze gaan vaak tot 50.000 tot 100.000 branduren mee, terwijl TL-lampen doorgaans een kortere levensduur hebben. Hierdoor hoeft u minder vaak lampen te vervangen, wat op lange termijn kostenbesparingen oplevert.
  3. Onderhoudskosten: Vanwege de langere levensduur en duurzaamheid van LED-lampen, zijn er over het algemeen minder onderhouds- en vervangingskosten.
  4. Kwaliteit van het licht: LED-verlichting biedt vaak een betere lichtkwaliteit en kan worden aangepast aan verschillende kleurtemperaturen, waardoor de verlichting in een ruimte kan worden geoptimaliseerd.
  5. Directe inschakeling: In tegenstelling tot TL-verlichting hebben LED-lampen geen opwarmtijd nodig en schakelen ze direct in op volle helderheid. Dit kan handig zijn in situaties waar directe verlichting vereist is.

Over Weststrate

Weststrate, de veelzijdig specialist, is een Zeeuwse leverancier op het gebied van verpakkingen, alles voor kantoor en facilitaire producten. Met een team van meer dan 50 specialisten en een wereldwijd netwerk biedt Weststrate al bijna 90 jaar klanten een persoonlijke en op maat gemaakte oplossing. Zo kunt u bij Weststrate terecht voor allerlei verpakkingsmaterialen, disposables en verpakkingen op maat. Maar ook voor kantoorartikelen, kantoorinrichting, facilitaire producten zoals o.a. toilethygiëne, afvalverwerking en ook medische artikelen. Met 20.000 palletplaatsen veelal direct uit voorraad leverbaar of indien gewenst bieden we ook klant specifiek voorraadbeheer en distributie op maat. Weststrate streeft ernaar zoveel mogelijk te ontzorgen.

Wilt u graag weten welke producten er zijn toegepast in dit project?

Vraag de datasheet aan

De projecteigenschappen

  • 130234 kWhStroomverbruik per jaar
  • 72%Besparing
  • 2,8 jaarInvestering terug
Bereken uw besparing Maak een vrijblijvende afspraak