LED verlichting tandartspraktijk

In een tandartspraktijk is goede verlichting erg belangrijk. Als tandarts moet u praktisch werklicht hebben, maar het moet natuurlijk ook prettig zijn voor uw patiënten. Uw werk draait om details en u moet alles goed kunnen zien. Daarnaast moet u ook nadenken over de verlichting in uw wachtkamer en de rest van uw pand. LED verlichting biedt de mogelijkheden die u als tandarts nodig heeft in uw praktijk. Wij van LED Design Holland zijn hierin gespecialiseerd en vertellen u er graag meer over.

De juiste tandartsverlichting voor in uw praktijk

Als tandarts hebt u natuurlijk uitstekende verlichting nodig om optimaal te kunnen presteren. Bij het kiezen van de juiste tandartsverlichting moet u rekening houden met de hoeveelheid licht, de lichtverdeling, de lichtbron en voorschakeling. De tandartslamp moet natuurlijk erg fel zijn zodat u goed zicht hebt in de mond. Bij tandartsverlichting is dat natuurlijk ook het eerste waar u aan denkt. Echter is de andere verlichting in uw tandartspraktijk ook erg belangrijk. De verlichting om de behandelstoel heen moet namelijk een stuk minder fel zijn dan de tandartslamp zelf, zodat er een prettige omgeving voor de patiënt gecreëerd wordt. Daarnaast zijn er natuurlijk nog meer ruimtes in uw praktijk. In de wachtkamer kunt u het best kiezen voor warme verlichting zodat de wachtende patiënten zich thuisvoelen. In de gang naar de behandelkamer toe kiest u dan voor iets fellere verlichting, zodat de patiënt geleidelijk aan steeds feller licht ervaart en de overgang niet zo groot is. Met LED verlichting is dit allemaal te realiseren! Daarnaast heeft LED verlichting nog veel meer voordelen voor uw tandartspraktijk, zoals:

  • een flinke besparing op uw maandelijkse energierekening. Met LED verlichting verbruikt u namelijk een stuk minder energie en wordt uw rekening dus een stuk lager.
  • met LED verlichting in uw tandartspraktijk bent u erg duurzaam en milieubewust bezig doordat u minder energie verbruikt.
  • LED verlichting gaat een stuk langer mee dan conventionele verlichting, waardoor u ook bespaart op de onderhouds- en vervangingskosten.
  • met LED verlichting kunt u prettiger werken doordat er vrijwel geen trillingen in het licht zitten. Hierdoor kunt u zich beter concentreren, maakt u minder fouten en krijgt u minder snel hoofdpijn.
  • het verhoogt de veiligheid van uw praktijk. Doordat LED verlichting 90% minder warmte uitstraalt dan bijvoorbeeld TL verlichting, is de kan op doorbranding een stuk kleiner.

Uw tandartsverlichting laten vervangen door LED Design Holland

LED Design Holland is dé specialist op het gebied van LED verlichting en kan ook de verlichting in uw tandartspraktijk vervangen door LED verlichting. Wij komen graag eens bij u langs om de huidige situatie te bekijken. Vervolgens maken we een lichtplan op maat; wij werken namelijk nooit met standaard pakketten en zorgen er altijd voor dat u de beste lichtsituatie heeft waarmee u ook het meeste rendement behaalt. Wij zorgen tevens voor de levering en installatie van de nieuwe LED verlichting in uw tandartspraktijk en rekenen van tevoren uit wat de investering gaat zijn en in welke tijd u dit terug zal verdienen. Wilt u graag meer weten over de mogelijkheden? Neem dan gerust contact met ons op, wij vertellen u er graag meer over!

LED verlichting tandartspraktijk