Focus op toepassing bij verlichting gezondheidszorg

Overweegt u de vervanging van de verlichting in een ziekenhuis of een andere zorginstelling? Dan zijn er verschillende essentiële factoren waar u op moet letten. LED Design Holland is een gespecialiseerd bedrijf dat ruime ervaring heeft met verlichting in de gezondheidszorg. Wij kunnen u helpen bij het maken van de juiste keuzes om te zorgen voor optimale verlichting, energie-efficiëntie en kostenbesparingen in uw ziekenhuis, verzorgingstehuis of overige zorginstelling. Om u inzicht te geven in de soort verlichting, hoeveelheid armaturen, de investering en de besparing maken wij voor u graag een lichtontwerp op maat. Enkele punten die de aandacht behoeven:

1. Energie-efficiëntie: Wij gebruiken enkel professionele LED-verlichting, omdat deze energiezuiniger is en een langere levensduur heeft dan traditionele verlichting of LED’s van inferieure kwaliteit. Onze a-kwaliteit LED-verlichting zal aanzienlijk bijdragen aan kostenbesparingen op de lange termijn.

2. Lichtniveau: Het lichtniveau zal per ruimte ingesteld worden. Vanzelfsprekend dient een operatiekamer helder genoeg te zijn om medische professionals in staat te stellen hun werk goed te doen. In de ziekenzaal staat naast zorg, comfort en herstel voorop. Ook daar zal het lichtniveau (LUX) op aangepast worden.

3. Kleurtemperatuur: De kleurtemperatuur van het licht is belangrijk, omdat verschillende kleurtemperaturen verschillende sferen creëren. In ziekenzalen wordt vaak een neutrale kleurtemperatuur van ongeveer 4000-4500 Kelvin aanbevolen, wat een helder en natuurlijk licht geeft. Wellicht dat biodynamische verlichting uw interesse heeft. In een recreatiezaal of revalidatiecentrum is warm wit licht (ongeveer 2700K – 3000K) aanbevolen. Dit zorgt voor een gezellige en ontspannen sfeer, vergelijkbaar met traditionele gloeilampen.

4. Kleurweergave-index (CRI): Voor medische toepassingen is een goede kleurweergave belangrijk, zodat artsen en verpleegkundigen nauwkeurig kleuren kunnen onderscheiden. Een CRI van 80 of hoger wordt vaak aanbevolen.

LED verlichting ziekenhuis

Betere lichtkwaliteit in uw ziekenhuis?

Wij maken voor u een lichtplan op maat, incl. een besparingsoverzicht.
Meer informatie

Besparen op verlichting in uw zorginstelling?

Dat kan, bijvoorbeeld door te kiezen voor professionele LED's. Wij helpen u op weg.
Meer informatie

Wij werken graag met je samen

Fase 1

Kennismaken & adviesgesprek

Wij horen graag jouw wensen en geven specialistisch advies. Ons aanbod is groot, maatwerk geen probleem.

Fase 2

Offerte, met lichtplan op maat

Een offerte, desgewenst met lichtplan ontvang je geheel vrijblijvend. Evenals een besparingscalculatie op stroom.

Fase 3

LED installatie en montage

Wil je zelf de LED verlichting monteren of kunnen we je ontzorgen? Ook na de installatie staan we voor je klaar.

Meer over de werkwijze

Verlichting gezondheidszorg, top 3 producten

railspot

Railspots in de zaal

Aluminium railspot, verplaatsbaar op de rail. Handig in een recreatiezaal. Powergear Ultimate Adapter, ingebouwde LED-driver. Hoge Lumen-output.

Download datasheet
LED Downlight Giro

Wachtruimte verlichting

LED Downlight Inbouwverlichting voor wachtruimte. Brede en uniforme lichtbundel. Voorzien van een Philips Fortimo DLM flex Gen2 module.

Download datasheet
LED panel PRO

LED paneel voor gangen

Gangen die voorzien zijn van systeemplafonds zijn goed te verlichten via LED panelen. Diverse varianten beschikbaar.

Download datasheet

Verlichting zorginstellingen

Overweegt u uw bestaande verlichting in uw zorginstelling te vervangen? Wij hebben de knowhow in huis, werken volgens de meest recente richtlijnen en helpen u graag op weg. Vraag onze brochure aan of neem contact met ons op.

LED verlichting zorg

Slimme verlichting

Hoewel LED verlichting voor ziekenhuis of andere zorginstellingen aanvankelijk duurder zal zijn om aan te schaffen, kan de terugverdientijd relatief kort zijn, afhankelijk van de energieprijzen en het gebruik. Het is slim om te investeren in lichtregelingssystemen, zoals bewegingssensoren of daglichtsensoren, die het energieverbruik verder kunnen optimaliseren door alleen licht te gebruiken wanneer dat nodig is.


slimme LED ziekenhuis

Vereisten ziekenhuis verlichting

Operatiekamer:

Lux (verlichtingssterkte): De verlichtingssterkte in een operatiekamer moet zeer hoog zijn om optimale zichtbaarheid te garanderen tijdens chirurgische ingrepen. Een gemiddelde verlichtingssterkte van ongeveer 100.000 lux wordt aanbevolen voor algemene chirurgie. Voor specifieke procedures kunnen hogere lux-niveaus nodig zijn.

Lumen (lichtstroom): De lichtstroom van de armaturen in een operatiekamer moet voldoende zijn om het benodigde lux-niveau te bereiken. Het exacte aantal lumen hangt af van het type armatuur en de lichtverdeling.

CRI (Color Rendering Index): Een hoge CRI is essentieel in een operatiekamer, aangezien chirurgen nauwkeurig de kleuren van weefsels en instrumenten moeten kunnen zien. Een CRI van 90 of hoger wordt sterk aanbevolen.

Ziekenzaal:

Lux (verlichtingssterkte): Voor een ziekenzaal is een gemiddelde verlichtingssterkte van ongeveer 300-500 lux gebruikelijk. Dit zorgt voor voldoende helderheid voor patiënten en medisch personeel zonder dat het te verblindend is.

Lumen (lichtstroom): Het aantal lumen wordt bepaald door de armaturen en hun verdeling in de ruimte, afhankelijk van de plafondhoogte en indeling van de zaal.

CRI (Color Rendering Index): Een CRI van 80 of hoger wordt aanbevolen voor ziekenzalen, zodat kleuren duidelijk worden weergegeven en patiënten zich comfortabel voelen. Biodynamische verlichting is ook zeker een optie.

Hal of gang:

Lux (verlichtingssterkte): In een hal worden lagere lux-niveaus gebruikt dan in een operatiekamer of ziekenzaal. Een gemiddelde verlichtingssterkte van ongeveer 100-300 lux is vaak voldoende, afhankelijk van de grootte en het doel van de hal.

Lumen (lichtstroom): Het aantal lumen hangt af van het ontwerp en de grootte van de hal, evenals het type armaturen dat wordt gebruikt.

CRI (Color Rendering Index): Een CRI van 80 of hoger is geschikt voor algemene verlichting in een hal.

Kantine of wachtruimte

Lux (verlichtingssterkte): Een gemiddelde verlichtingssterkte van ongeveer 200-500 lux wordt aanbevolen voor een kantine, afhankelijk van de grootte en het gebruik van de ruimte.

Lumen (lichtstroom): Het aantal lumen wordt bepaald door de armaturen en hun positionering in de ruimte

CRI (Color Rendering Index): Een CRI van 80 of hoger is meestal voldoende voor een kantine, waar nauwkeurige kleurweergave minder kritisch is dan in een operatiekamer.

Het is belangrijk om te benadrukken dat deze waarden richtlijnen zijn en kunnen variëren afhankelijk van specifieke behoeften, normen en de nieuwste richtlijnen en aanbevelingen op het gebied van verlichting in de gezondheidszorg. ruimte.

LED verlichting zorg

biodynamische verlichting voor herstel

Biodynamische verlichting ziekenhuis

Biodynamische verlichting kan nuttig zijn in een zorgomgeving, vooral in gebieden waar het welzijn en het herstel van patiënten worden bevorderd, zoals patiëntenkamers en herstelruimtes. Biodynamische verlichting is een geavanceerd verlichtingssysteem dat de intensiteit en kleurtemperatuur van het licht gedurende de dag aanpast om het natuurlijke daglicht na te bootsen. Het idee hierachter is om het circadiane ritme van mensen te ondersteunen, wat van invloed is op onze slaap-waakcyclus, humeur, energieniveaus en algeheel welzijn.

De voordelen van biodynamische verlichting in een ziekenhuisomgeving zijn onder andere:

  1. Circadiaans ritme en slaapverbetering: Biodynamische verlichting kan helpen om het circadiane ritme van patiënten en personeel te stabiliseren, waardoor hun slaap-waakcyclus kan worden verbeterd. Dit kan leiden tot een betere nachtrust voor patiënten, wat essentieel is voor hun herstel.
  2. Welzijn en comfort: Het nabootsen van natuurlijk daglicht kan een positief effect hebben op het welzijn en de stemming van patiënten, waardoor ze zich meer ontspannen en comfortabel voelen tijdens hun verblijf in het ziekenhuis.
  3. Energie en alertheid: Biodynamische verlichting kan helpen om de alertheid en energieniveaus te verhogen, wat vooral belangrijk is voor patiënten die tijdens hun herstelproces actiever moeten zijn.
  4. Concentratie en productiviteit: Voor medisch personeel kan biodynamische verlichting ook voordelen hebben, omdat het hen kan helpen bij hun concentratie en productiviteit, vooral bij lange diensten.

Meer weten? Neem contact met ons op!

  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.
LED verlichting gezondheidszorg