LED verlichting ziekenhuis

De juiste verlichting is overal natuurlijk belangrijk, maar in een ziekenhuis helemaal. Het genezingsproces van patiënten kan namelijk worden bevorderd door de omgeving. Natuurlijk heeft dit ook met andere aspecten te maken, maar de verlichting speelt in een ziekenhuis een grote rol. De juiste verlichting ondersteunt de genezing van de patiënt namelijk zowel psychologisch als fysiologisch. Met de juiste verlichting kan namelijk de juiste sfeer gecreëerd worden wat positieve gevoelens bij de patiënt op kan roepen. Ook zorgt dit voor een meer uitnodigende sfeer waardoor de omgeving wat gezelliger en minder klinisch wordt. Dit is prettig voor zowel patiënten als voor bezoekers. Dit kan gerealiseerd worden door LED verlichting. LED Design Holland is dé specialist op het gebied van LED verlichting voor ziekenhuizen en adviseert u hier graag over.

De juiste ziekenhuis verlichting kan een verschil maken

Het is algemeen bekend dat licht de gezondheid bevordert. Het is niet alleen in praktisch opzicht belangrijk in een ziekenhuis, het heeft ook biologische en emotionele effecten. Het belang van licht wordt vaak nog onderschat, maar zeker in een ziekenhuis is de juiste verlichting erg belangrijk. Met LED verlichting kunt u alle kanten op in een ziekenhuis. Artsen hebben natuurlijk wit licht nodig, bijvoorbeeld voor het geven van injecties. Echter is fel, wit licht natuurlijk niet sfeervol en voelen patiënten en bezoekers zich hierdoor vaak niet op hun gemak. LED verlichting kan van kleur veranderen en dat u kunt u zelf instellen. Praktisch licht wanneer het nodig is, sfeervol licht voor een prettig verblijf. Daarnaast heeft LED verlichting natuurlijk nog meer voordelen, zoals:

  • een flinke besparing op de maandelijkse energiekosten. Bij conventionele verlichting gaat 90% van de energie verloren aan warmte, wat bij LED-verlichting niet het geval is. Hoewel LED verlichting duurder is in de aanschaf, verdient u dit binnen enkele jaren terug en profiteert u van een stuk lagere maandelijkse energiekosten.
  • LED verlichting gaat een stuk langer mee dan conventionele verlichting, waardoor u ook bespaart op de onderhouds- en vervangingskosten.
  • medewerkers zijn productiever met LED verlichting doordat dit minder trillingen veroorzaakt en ze hierdoor minder snel vermoeid raken.
  • LED verlichting is een stuk veiliger dan conventionele verlichting doordat deze lampen een stuk minder snel warm worden en de brandveiligheid dus beter gewaarborgd is.

LED Design Holland: dé specialist op het gebied van ziekenhuis verlichting

LED verlichting is dus voor een ziekenhuis ook een erg slimme keuze. Het biedt verschillende mogelijkheden om het de artsen, de patiënten en de bezoekers prettiger te maken, naast dat het diverse financiële en duurzame voordelen heeft. Bent u benieuwd wat er in uw ziekenhuis mogelijk is? LED Design Holland komt graag bij u langs om de huidige situatie te bekijken en de mogelijkheden te bespreken. Wij zijn dé specialist op het gebied van LED verlichting. We maken aan de hand van uw wensen en eisen altijd een lichtplan geheel op maat, zodat u er het meest profijt van heeft. Daarna gaan we ook aan de slag met de levering en de installatie van uw LED verlichting en gaan we pas weg als alles tip top in orde is. Meer weten of een afspraak maken? Neem dan gerust contact met ons op!

LED verlichting ziekenhuis