Het is erg belangrijk om de juiste verlichting op kantoor te hebben. Maar een kantoor heeft natuurlijk ook verschillende ruimtes. Wat voor verlichting is bijvoorbeeld goed voor in de werkruimte, in de kantine en in de vergaderruimte? In dit artikel wijden we uit over de vergaderruimte. Want met de juiste verlichting kunt u ervoor zorgen dat een vergadering een stuk efficiënter en sneller verloopt en dat iedereen goed kan blijven opletten.

Multifunctionele verlichting voor een multifunctionele ruimte

Het is belangrijk om verlichting af te stemmen op de gewenste sfeer in de desbetreffende ruimte en de werkzaamheden die daar verricht moeten worden. Een vergaderruimte is echter vaak de meest multifunctionele ruimte van een kantoor. Hier worden brainstormsessies gehouden maar ook salesgesprekken gevoerd of juist weer sollicitatie- of functioneringsgesprekken gevoerd. Voor ieder doeleinde is een andere soort verlichting het beste. De juiste verlichting zorgt voor de juiste sfeer. Een sfeer van welzijn en rust voor interne gesprekken, een sfeer van opperste concentratie voor brainstormsessies en belangrijke vergaderingen.

LED verlichting in de vergaderruimte

De vergaderruimte vereist dus verlichting die aangepast moet kunnen worden naar de juiste situatie. Dat kan met LED verlichting. Hiermee kan de juiste stemming gecreëerd worden voor ieder werkmoment zodat uit iedere meeting het beste gehaald kan worden. LED verlichting is dimbaar en elke sfeer kan ermee gecreëerd worden. Daarnaast heeft LED verlichting ook een positief effect op de productiviteit van uw medewerkers. LED verlichting is namelijk veel rustiger en trilt minder dan conventionele verlichting. Perfect voor in de vergaderruimte dus; wanneer verlichting veel trilt raken mensen sneller afgeleid, krijgen ze eerder hoofdpijn en worden ze eerder moe. Wanneer dit dus niet het geval is, zal iedereen een stuk actiever deel kunnen nemen aan de vergadering. Daarnaast verhoogt prettige verlichting het werkplezier, wat natuurlijk altijd bevorderlijk is voor de productiviteit van uw medewerkers.

Energie besparen in de vergaderruimte

LED verlichting biedt dus voldoende voordelen voor productiviteit in de vergaderruimte. Daar houdt het niet bij op, want LED verlichting heeft nog veel meer voordelen. Zo kunt u er veel energie en daarmee kosten besparen. LED verlichting verbruikt namelijk veel minder energie dan conventionele verlichting en hoeft ook een stuk minder vaak vervangen te worden. Daarnaast kunnen er verschillende sensoren ingebouwd worden, zoals een daglicht sensor of een bewegingssensor. Zo gaat er nooit energie verloren! Wilt u ook LED verlichting in uw vergaderruimte, dan kunt u een lichtplan op maat laten maken door LED Design Holland en zorgen wij ervoor dat de verlichting in uw vergaderruimte zo optimaal mogelijk is.


OOK INTERESSANT
Verlichting vergaderruimte