Met LED verlichting is er een revolutie gestart op het gebied van duurzaam energieverbruik. Met LED verlichting wordt veel energie bespaard wat natuurlijk erg goed is voor het milieu, maar ook voor de eigen portemonnee. Zoals bij ieder nieuw product het geval is, ontstaan er bij de opkomst van het product heel wat fabels. In deze blog bespreken we de meest voorkomende fabels over LED verlichting.  

Fabel 1: LED verlichting is onbetaalbaar

Veel mensen weten dat LED verlichting ervoor zorgt dat de maandelijkse energierekening een stuk lager wordt, maar zien op tegen de hoge investering. Gaan ze dat wel terug verdienen? Allereerst is de investering tegenwoordig een stuk minder hoog dan een aantal jaar geleden. Daarnaast is het vrijwel zeker dat u de investering in LED verlichting dubbel en dwars terugverdient. LED verlichting heeft namelijk een zeer lange levensduur. U hoeft de lampen dus veel minder vaak te vervangen, want natuurlijk kosten en moeite bespaart. Daarnaast verbruiken ze tot wel 90% minder energie dan gloei- en spaarlampen, waardoor u de investering snel terugverdient doordat u maandelijks veel minder geld kwijt bent aan deze lasten.

Fabel 2: LED verlichting is sfeerloos

Oke, dus wanneer het gaat om een bedrijfshal of een loods, is het slim om te kiezen voor LED verlichting in plaats van gloei- of spaarlampen. Daar staat natuurlijk uren achter elkaar het licht aan en hier is vooral praktisch licht nodig. Want LED verlichting is niet echt sfeervol, toch? Daar is de tweede fabel. LED verlichting wordt door veel mensen nog gezien als kil en koud want vroeger was het vaak erg blauw en fel. Dit is een erg hardnekkige fabel, want mensen denken er nog steeds zo over, terwijl er tegenwoordig zeer veel mogelijkheden zijn om prachtig warm licht te creëren met LED. Wanneer u op zoek bent naar warm LED licht, bijvoorbeeld voor in een café, restaurant of winkel, kunt u het best kijken naar Kelvin. U kunt er meer over lezen in onze blog over lichtkleuren.

 

Fabel 3: de kwaliteit van LED verlichting is niet altijd goed

Er zijn natuurlijk genoeg mensen die geen goede ervaring hebben met LED verlichting. Zo blijkt uit onderzoek dat één op de vijf LED lampen de beloofde levensduur niet haalt. Dit wordt vooral veroorzaakt door fabrikanten die snel en goedkoop LED verlichting fabriceren in de hoop mee te kunnen liften met de opkomst van deze nieuwe vorm van verlichting. De kwaliteit hiervan is natuurlijk altijd slechter dan die van betrouwbare fabrikanten, maar dit is natuurlijk bij alle producten het geval. Wanneer de prijs te mooi lijkt om waar te zijn, is dat waarschijnlijk ook zo. Bij LED Design Holland bent u ervan verzekerd dat u LED verlichting van de beste kwaliteit krijgt, die volledig is afgestemd op uw bedrijf en het daarbij horende lichtplan.

Fabel 4: LED verlichting is nog niet volledig ontwikkeld

In de beginjaren van LED verlichting was dit inderdaad een goed statement. LED verlichting was nog fel en blauw en niet dimbaar. Echter heeft LED al een grote ontwikkeling doorgemaakt en is het verder dan veel mensen denken. Benieuwd naar de mogelijkheden van LED verlichting in uw bedrijf? Neem dan eens contact met ons op!


OOK INTERESSANT
LED verlichting voor uw bedrijf