Een praktische en vooral mooie oplossing is een railsysteem. LED railverlichting kan nagenoeg overal worden geplaatst en is niet afhankelijk van de locatie van contactpunten. LED railverlichting maakt gebruik van een spanningsrail. Dit is een profiel van metaal dat aan het plafond of aan de wand wordt bevestigd. Hierin worden de armaturen gemonteerd. Aan de  binnenzijde van de rails lopen de elektriciteitsdraden en op die manier worden de lichtbronnen van stroom voorzien. Ook biedt de LED railverlichting plek om dataleidingen te plaatsen, bijvoorbeeld voor een DALI lichtsturingssysteem.

 

1 fase of 3 fase ?

Railverlichting wordt geleverd in een 1 fase of 3 fase systeem. Bij 1 fase worden alle lampen op de rail tegelijk aan-  of uitgeschakeld. Bij een 3 fase railsysteem kunnen drie circuits apart bediend worden. Zo kunnen individuele lampen aangestuurd worden. Bijkomend voordeel; mocht de inrichting van je ruimte veranderen, kun je de spots op de rails ook verschuiven en herpositioneren. Bedrijfsmatig wordt er in de meeste gevallen gekozen voor 3 fase railverlichting; het aanbod daarin is ook vele malen groter.

rail LED zwart

Railverlichting zwart, wit en meer!

Railverlichting is leverbaar in het zwart, grijs en wit.  De bevestiging aan het plafond (of de wand) kan op diverse manieren. Verder biedt railverlichting grote diversiteit, in combinatie met hoek- en koppelstukken kunnen we één geheel maken. Van LED trackspots tot hanglampen, van industriële stijl tot modern. Armaturen in een railsysteem zijn daarom werkelijk voor ieder bedrijf, iedere toepassing en iedere ruimte geschikt.

 

A kwaliteit LED railverlichting

De mogelijkheden zijn eindeloos en onze railsystemen en armaturen ook. Wij werken nauw samen met diverse leveranciers, enkel A kwaliteit componenten met bijzonder lange levensduur. Heeft u interesse in railverlichting? Graag denken we met u mee en geven we voorbeelden van mogelijke toepassingen en armaturen. Voor ieder budget is een geschikte oplossing te vinden. Desgewenst maken wij een softwarematig lichtplan, op maat. Hierbij houden we rekening met vele factoren zoals uw wensen en budget, toepassing en ruimte, lichtkleur, verblindingswaarde en meer.

witte railverlichting

LED Design Holland Norick

Vrijblijvend advies nodig?

Wij helpen u graag, neem vrijblijvend contact op via onderstaande mogelijkheden!

076 - 888 3300 info@leddesignholland.nl Offerte aanvragen