Voldoet u al aan de eisen?

Sinds 1 januari 2023 geldt in Nederland een verplichting voor bedrijfspanden om minimaal energielabel C te hebben. Deze verplichting is vastgelegd in het Bouwbesluit en geldt voor alle kantoren, winkels, hotels en andere utiliteitsgebouwen met een oppervlakte van 100 vierkante meter of groter. Bedrijven die niet aan deze verplichting voldoen riskeren een boete (tot 81.000 euro) en mogelijk zelfs sluiting van het pand.

Voldoet uw kantoor of bedrijf nog niet aan het juiste label? Kom dan zo snel mogelijk in actie! Download onze White paper en bekijk hoe u simpel en efficiënt het energielabel kunt verbeteren door het gebruik van de juiste LED verlichting. Professionele LED verlichting is namelijk de snelste en meest efficiënte manier om te voldoen aan het correcte energielabel.

Wist u dat kantoren met een energielabel D, E, F of G veelal energielabel C behalen alleen al door een overstap te maken naar professionele LED verlichting?

Heb ik Energielabel C nodig?

Niet in alle gevallen is het voor bedrijven en kantoren verplicht om te voldoen aan het gestelde energielabel. Hier volgen, kort omschreven, de uitzonderingen:

  • Uw kantoorgebouw kleiner is dan 100 m2.
  • Uw bedrijf of kantoor een monument is zoals omschreven in de Erfgoedwet.
  • Uw kantoor of bedrijf slechts 2 jaar wordt gebruikt.
  • Uw bedrijfsruimte of kantoorgebouw wordt onteigend of juist aangekocht is in het kader van de zogenoemde Onteigeningswet.
  • Uw bedrijfsgebouw of kantoor geen energie gebruikt om het binnenklimaat te regelen.
  • De oppervlakte van kantoorgebruik kleiner is dan 50% is van de totale gebruiksoppervlakte van het bedrijfsgebouw.
  • De acties die nodig zijn om energielabel C te behalen, een terugverdientijd hebben van meer dan 10 jaar.

Een uitgebreide omschrijving van alle uitzonderingen vindt u op de website van informatiepunt leefomgeving. Via de website Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) kunt u meer informatie vinden over regelgeving, het aanvragen van labels en toekomstige maatregelen.

TIP: Houd ook rekening met de energiebesparingsplicht en de informatieplicht. Zorg voor de juiste stappen zodat uw kantoren en bedrijven klaar zijn om in 2050 te voldoen aan de eindnorm.

Waarom Energielabel C?

Het is een feit dat de wereldwijde vraag naar energie blijft toenemen en dat de beschikbare energiebronnen steeds schaarser worden. Als gevolg hiervan zijn regeringen en bedrijven over de hele wereld op zoek naar manieren om het energieverbruik te verminderen en de efficiëntie te verbeteren. In Nederland is het verplicht voor sommige bedrijven en kantoren om nu al te voldoen aan energielabel C. En in de toekomst wellicht wel label B of A.

Wist u dat nog maar 55% van de kantoren in Nederland energielabel C of hoger heeft? 35% van de kantoren hebben nog helemaal geen energielabel en 10% van de kantoren heeft het label D, E of F.

Hoe kom ik zo snel mogelijk aan label C?

Allereerst is het belangrijk om te weten wat energielabel C precies inhoudt. Energielabel C betekent dat het pand een energie-index heeft van 1,3 of beter. De energie-index is een getal dat aangeeft hoe energiezuinig een gebouw is. Het wordt berekend aan de hand van onder andere isolatie, ventilatie, verwarming en verlichting. Hoe hoger de energie-index, hoe energiezuiniger het gebouw.

Er zijn verschillende maatregelen die bedrijven kunnen nemen om te voldoen aan de verplichting van energielabel C. Een van de eerste stappen is het nalopen van de verlichting. Onze White paper helpt u hierbij op weg. Liever een onderzoek laten uitvoeren door een LED Specialist? Ook dan helpen wij u graag en brengen we in kaart welke maatregelen er genomen kunnen worden om het energieverbruik van het pand te verminderen.

Professionele LED verlichting voor optimale efficiëntie

Professionele LED-verlichting is een van de meest effectieve manieren om het energieverbruik te verlagen en zo het energielabel van een bedrijf te verbeteren. Professionele LED verlichting voor zakelijk gebruik gaat een stapje verder dan de armaturen en lampen die verkrijgbaar zijn in de meeste winkels en webshops.
Echte zakelijke LED-verlichting is niet alleen enorm energiezuinig, maar heeft ook een veel langere levensduur dan traditionele verlichting (gloeilampen of Tl-buizen) en huis-tuin-en keuken LED verlichting. Bovendien zijn professionele LED-lampen duurzamer en vereisen ze minder onderhoud, waardoor ze ideaal zijn voor gebruik in kantoren en andere bedrijfsgebouwen.

Wat kunt u zelf doen?

Onze White paper geeft aan welke stappen u zelf kunt uitvoeren om uw verlichting te verduurzamen en welke armaturen geschikt zijn. Vanzelfsprekend staan wij klaar om al uw vragen te beantwoorden of advies tee geven. Het is belangrijk om te benadrukken dat het voldoen aan energielabel C niet alleen voordelig is voor het milieu, maar ook voor bedrijven zelf. Door energie te besparen, kunt u uw operationele kosten verlagen en winstgevendheid verbeteren. Bovendien is het inzetten het duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen altijd een goed idee.

LED voor een betere werkomgeving

Een ander voordeel van het gebruik van zakelijke LED-verlichting is dat het kan bijdragen aan een gezondere werkomgeving. Traditionele verlichting kan vermoeidheid en hoofdpijn veroorzaken, terwijl LED-verlichting een natuurlijker licht uitstraalt en de productiviteit en het welzijn van werknemers kan verbeteren. Door te investeren in goede LED-verlichting kunt u niet alleen de energieprestatie verbeteren, maar ook het welzijn van uw werknemers bevorderen.

Hoe kan LED Design Holland mij helpen?

LED Design Holland is de zakelijke LED specialist. Wij kunnen u op alle vlakken van dienst zijn. Van het geven van advies, tot aan het leveren van professionele armaturen. Het maken van een lichtplan of het installeren van verlichting; wij voeren ieder project met grote zorg uit. Een kleine klus of totale ontzorging; wij staan voor u klaar. Wij werken enkel met kwalitatieve producten die voldoen aan de allerhoogste eisen. Dus, heeft u vragen over energielabel C? Aarzel niet, wij helpen graag.

Door ons gerealiseerde industriële projecten