Goede verlichting in de winkel is belangrijk voor meerdere aspecten. Natuurlijk kun je er zo voor zorgen dat alles goed zichtbaar is en dat bepaalde delen van de winkel meer opvallen. Steeds meer winkels kiezen voor LED verlichting. In eerste instantie is dit vaak omdat er heel wat op de energiekosten bespaard kan worden met LED verlichting, maar natuurlijk ook omdat de verkoop hiermee gestimuleerd kan worden

Meer LED verlichting door energiezuinigheid en veelzijdigheid

Het gebruik van LED lampen door bedrijven groeit al jaren exponentieel. In 2020 wordt verwacht dat het marktaandeel van LED verlichting al 45% is. De reden hiervan is dat er met LED verlichting in verbruik natuurlijk een stuk energiezuiniger is. Winkels willen natuurlijk graag besparen op vaste lasten zoals verlichting, zonder te besparen op de kwaliteit en beleving die een klant in de winkel ervaart. Met LED verlichting kan elke gewenste sfeer in de winkel gecreëerd worden. Door de combinatie van energiezuinigheid en de veelzijdigheid van LED verlichting, wordt het steeds vaker gebruikt in winkels en andere bedrijven.

Altijd de juiste lichtkleur met LED verlichting

De tijden van felle LED verlichting zijn voorbij. LED verlichting is zeer flexibel en kan worden toegepast om bepaalde producten perfect uit te laten komen. In elke soort winkel is een andere soort lichtkleur weer het beste. LED Design Holland maakt graag een geheel lichtplan op maat om ook de producten in uw winkel perfect uit te laten komen. Het is bijvoorbeeld mogelijk om diverse demo’s mee te nemen om zelf te ervaren welke lichtkleur het beste is voor uw winkel.

Algemene tips voor verlichting in de winkel

Een overstap naar LED verlichting is dus voor veel winkels een slimme keuze. Natuurlijk kunt u in de tussentijd ook zelf dingen aanpassen om uw winkel aantrekkelijker te maken door middel van verlichting. Zo is het altijd slim om te kiezen voor ingebouwde schapverlichting. Dit zorgt voor een luxe uitstraling en zorgt er natuurlijk ook voor dat uw producten optimaal verlicht worden. Maak daarnaast gebruik van warme kleurtemperaturen en dimbare LED verlichting om bepaalde elementen in de winkel te accentueren. Daarnaast kunt u het formaat van uw winkel optisch veranderen.

 

 

  • Wanneer u een grote winkel heeft, kunt u gebruik maken van warme lichtkleuren om de winkel wat sfeervoller en knusser te maken
  • Wanneer u een kleine winkel heeft, is het juist weer slim om te kiezen voor koude lichtkleuren om de winkel groter te laten lijken.
  • Heeft u een diepe winkel, verlicht dan vooral de achterkant van de winkel wat meer zodat de winkel groter lijkt.

Maak daarnaast gebruik van verticaal geplaatste verlichting, dit spoort meestal aan tot rondlopen in de winkel. Door in heel de winkel bepaalde elementen anders te verlichting, wordt de nieuwsgierigheid bij de bezoeker aangewakkerd om overal eens te gaan kijken. Zo kan accentverlichting ervoor zorgen dat bepaalde producten beter verkocht worden. Ingebouwde schapverlichting zorgt er daarnaast weer voor dat bezoekers bij een bepaald schap langer blijven staan.

Laat een lichtplan maken voor uw winkel

We begrijpen dat dit erg veel informatie is. Om LED verlichting op de juiste manier in te zetten voor uw winkel, kunt u het beste LED Design Holland inschakelen. Wij maken een geheel lichtplan op maat, naar aanleiding van uw wensen en zorgen zo voor een optimaal gebruik van verlichting in uw winkel!


OOK INTERESSANT
LED verlichting winkel