Als u de keuze heeft gemaakt om uw huidige verlichting te laten vervangen door LED verlichting, is het zaak om te gaan kijken naar de verschillende mogelijkheden. Zo kunt u zelf LED verlichting kopen, maar waar moet u dan op letten? Zo moet er bijvoorbeeld een heel lichtplan gemaakt worden om alles uit de verlichting te kunnen halen. We vertellen u graag waar u op moet letten bij de aankoop van LED verlichting.

Waar op letten bij de aankoop van LED verlichting?

Kiest u ervoor om zelf LED verlichting te kopen, dan moet u op een aantal zaken letten zodat u de juiste verlichting aanschaft.

  • Let niet te veel op het aantal watt. Veel mensen doen dit nog steeds om op deze manier de vergelijking te kunnen maken met conventionele verlichting. Dit is echter niet de juiste manier om de lichtopbrengst in te schatten; u kunt daar bij LED verlichting beter voor naar lumen kijken. Het aantal lumen geeft namelijk aan hoeveel licht de lamp echt uitstraalt. Lees er hier meer over.
  • Let daarnaast op de lichtkleur van de lamp. De lichtkleur staat altijd vermeld op de verpakking van de lamp of het armatuur. Lichtkleur wordt gemeten in Kelvin, hier kunt u meer lezen over lichtkleuren van LED verlichting.
  • Wilt u de lamp graag kunnen dimmen? Dan moet u natuurlijk ook kiezen voor LED verlichting die dimbaar is. Niet alle LED lampen zijn dimbaar, dus let hier goed op. Ook dit staat altijd op de verpakking van de lamp. Let er daarbij altijd wel op dat u ook de juiste dimmer koopt.

Let ook op de prijs van de lamp. Dat doet u natuurlijk automatisch als u iets nieuws gaat kopen, maar mensen kopen in de meeste gevallen toch graag de goedkoopste optie. Dit is echter niet altijd de beste keuze. Doordat er veel vraag naar LED lampen is, worden er helaas ook lampen gemaakt van slechte kwaliteit die niet lang meegaan. U kunt beter wat meer betalen zodat u zeker weet dat de kwaliteit van de lamp goed is en deze ook lang meegaat

Een gespecialiseerd bedrijf inschakelen

Bovenstaande is nog maar een klein deel van waar u op moet letten als u LED verlichting gaat kopen. Gaat het om een grote ruimte, dan is het slim om te kiezen voor een gespecialiseerd bedrijf zoals LED Design Holland. Wij zijn namelijk specialist op het gebied van LED verlichting in vrijwel elke branche en kunnen ook uw bedrijf adviseren op het gebied van LED verlichting. Dit is een verstandige keuze omdat u dan uiteindelijk de juiste verlichting op de juiste plekken heeft en uw bedrijf dus optimaal verlicht is, terwijl u een optimaal rendement behaalt. Als u dus zelf LED verlichting wil kopen, weet dan goed waar u op moet letten. In de meeste gevallen is het slim om dit uit te besteden zodat u uiteindelijk beter en goedkoper uit bent.


OOK INTERESSANT
Waar op letten bij LED verlichting?