De toekomst van LED verlichting

In de jaren 20 van de vorige eeuw werd LED ontdekt door de Rus Oleg Losev. LED stond toen natuurlijk nog in de kinderschoenen en werd toen alleen gebruikt als indicatieverlichting op apparatuur. Het duurde lang voordat er nieuwe ontwikkelingen kwamen, dit gebeurde namelijk pas halverwege de jaren 90. Toen werden de blauwe en witte LED’s uitgevonden. Door alle ophef rondom de klimaatverandering en opwarming van de aarde, belandde de ontwikkeling van LED verlichting in een stroomversnelling en werd het zo’n 10 jaar later ook gebruikt voor functionele doeleinden. Inmiddels ontwikkelt LED verlichting zich verder en gaan we langzaamaan kijken naar de toekomst van LED verlichting. In dit artikel vertellen we u daar meer over.

De opkomst van LED verlichting

Doordat LED verlichting steeds verder ontwikkelde en voor steeds meer verschillende doeleinden gebruikt kon worden, zag men steeds meer de voordelen hiervan in. Zeker ten opzichte van conventionele verlichting zoals gloeilampen. Het Europees Parlement besloot daarom om tussen 2009 en 2012 alle gloeilampen van de markt te halen, mede om de klimaatdoelstellingen van Parijs te kunnen behalen. Daardoor ontstond er natuurlijk nog meer vraag naar LED verlichting.

Het belang van goede kwaliteit

Doordat er steeds meer vraag is naar LED verlichting, zien veel bedrijven hier potentie in om snel geld te verdienen. Hierdoor kwam er steeds meer LED verlichting van slechte kwaliteit op de markt. Daardoor werden veel mensen sceptisch over LED verlichting. Echter biedt goede kwaliteit LED verlichting talloze voordelen; het is dus erg verstandig om bij de aanschaf van LED verlichting te kiezen voor een groothandel die een echte specialist is.

 

LED: de verlichting van de toekomst

LED verlichting wordt, voornamelijk door de energiezuinigheid, ook wel de verlichting van de toekomst genoemd. Maar wat is eigenlijk de toekomst van de LED verlichting? Er zijn veel ontwikkelingen in gang om LED verlichting echt voor iedere toepassing geschikt te maken. Veel mensen denken nog steeds dat LED verlichting alleen toegepast kan worden als praktische verlichting, maar het wordt ook steeds vaker toegepast als sfeerverlichting. Zo kunt u tegenwoordig kiezen uit veel verschillende lichtkleuren en is LED verlichting ook dimbaar. We hadden het al eerder over de exponentiële groei van het gebruik van LED lampen en de verwachting is dat dat in de toekomst alleen maar meer zal worden. Het is dan ook bewezen dat investeren in LED verlichting voor ieder bedrijf rendabel is, zeker als gekozen wordt voor verlichting van uitstekende kwaliteit die volledig toegespitst is op de functionele doeleinden die in de betreffende ruimte nodig zijn. Zo kan er optimaal geprofiteerd worden van de voordelen en het rendement die LED verlichting te bieden heeft.


OOK INTERESSANT
De toekomst van LED verlichting